סדנאות חקלאים צעירים בחוות בל עפרי שברמת הגולן

בסדנאות לומדים הילדים (וגם הוריהם) כיצד גדל ומיוצר המזון שהם אוכלים, מסיירים בחווה ומתנסים בהכנת לחם, גבינות צאן, בציר ענבים, דריכתם בגת והכנת יין

החווה החקלאית–תיירותית בל עפרי בקדמת צבי ברמת הגולן, מציעה סדרת סדנאות "חקלאים צעירים" בתקופת חופשת הקיץ והחגים. בחווה מודגמות דרכי הכנת המזון בתקופת התלמוד בדרכים המסורתיות ולא מתועשות.

בסדנאות לומדים הילדים (וגם הוריהם) כיצד גדל ומיוצר המזון שהם אוכלים, מסיירים בחווה ומתנסים בהכנת לחם, גבינות צאן, בציר ענבים, דריכתם בגת והכנת יין.

המבקרים בחווה מוזמנים להשתתף בסיור מודרך בחווה, אשר בנויה לפי אורך החיים של תקופת המקרא ומשחזרת כפר תלמודי. בתום הסיור ניתן להשתתף בסדנאות הבאות:
– הכנה ואפייה של לחם איכרים עם עשבי תיבול בתנור מסורתי.
– הכנת גבינות צאן מחלב שנחלב מהעיזים.
– הכנת יין תירוש כולל כל השלבים.

במהלך הסדנאות משולבים הסברים על עולם היין: ההבדלים בין הכנתו בעת העתיקה וכיום, כיצד טועמים יין וההבדלים בין סוגים שונים של יינות וכן סוגי הגבינות השונות. כן מתוודעים המשתתפים לאורח החיים בישובים היהודיים בארץ ישראל בתקופת התלמוד כשההסבר מתובל באגדות חז"ל. 

מחיר הסיור וההשתתפות בכל אחת מהסדנאות: 30 שקל למשתתף.
מבוגר מלווה: 20 שקל עבור ההשתתפות בסיור המודרך וטעימת יינות מיקב "עין נשוט".

לפרטים נוספים: טל. www.bellofri.co.il ,052-8805026

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר