fbpx

סדנת היכרות עם המטבח הפולני העכשווי בתדמור

השפיות אגניישקה קרנגליצקה ואגתה וויידה מרשת מסעדות העילית קרנגליצי בוורשה, יעבירו סדנת היכרות עם המטבח הפולני ב- 15.11.10 בבית הספר תדמור בהרצליה
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

השפיות אגניישקה קרנגליצקה ואגתה וויידה מרשת מסעדות העילית קרנגליצי אנגיישקה קרנגליצקהבוורשה, יעבירו סדנת היכרות עם המטבח הפולני ב- 15.11.10 בבית הספר תדמור בהרצליה.
השפיות המצליחות מוורשה הן אורחות המכון הפולני החוגג בארץ עשור להיווסדו, והן יפתחו את ביקורן בארץ בסדנה זאת המיועדת  לשפים ומדריכי ביה"ס לקולינריה תדמור.
לאחר הרצאה, בחלק המעשי יבשלו השפיות האורחות עם השפים והמדריכים של תדמור 12 מנות קוקטייל פולניות אופייניות כמו ספל בורשט אדום עם בצק בירה, כיסוני כוסמת ממולאים בכרוב מאודה וחמוציות, עם קציץ טרטר בקר עם פטריות מוחמצות וביצת שליו, ועוד שילובים קולינריים.

אנגיישקה קרנגליצקה ייסדה לפני 20 שנה עם אחיה את המסעדה האוריינטלית הראשונה בפולין. כיום יש בבעלותם שבע מסעדות אתניות בוורשה, ואנגיישקה הפכה לאורחת בתוכניות טלוויזיה ורדיו רבות בפולין. אגניישקה כתבה והוציאה ספרי בישול רבים, והיא בעלת טור באחד העיתונים המובילים בפולין Wisokie Obcasy , ונחשבת לבעלת מוניטין וסמכות בכל הנוגע לקולינריה ומזון.
אגתה וודג'ה
אגתה וודג'ה
– שפית, אומנית ומוסיקולוגית, משמשת כשפית המסעדות קרנגליצי בשמונה השנים האחרונות. על הישגיה במסעדה היא זכתהבפרס מישלן ארבע פעמים.

המנות שיילמדו בסדנה (המתכונים יופיעו במדור המתכונים של אכול ושאטו):
1. פסטה משעועית עם סלסה מאגוזי לוז קלויים, גרעיני פשתן, בצל אדום מוחמץ, דבש וגבינה לבנה מפוררת (על לחם, חלה, או פומפרניקל)
2. קציץ טרטר מבקר עם פטריות מוחמצות, מלפפון חמוץ, שפרוט מעושן וביצת שליו מטוגנת (עין).
3. כיסוני כוסמת ממולאים בכרוב אדום מאודה ובחמוציות, מוגש עם פרוסות דקיקות של חזה ברווז מעושן
4. מרק מלפפון חמוץ עם ירקות שורש, שמנת ושמיר קוטיא
5. ספל בורשט אדום עם בצק בירה ממולא בפיטריות וכרוב.
6. מוס ממקרל מעושן עם סלט מלפפונים ושמיר על לביבות תפוחי אדמה
7. תפוחי אדמה אפויים במיורן ודבש, ממולאים בהרינג עם תפוח עץ ושמנת
8. פירוגי (כיסונים) ממולא כוסמת וגבינה לבנה עם בצל מטוגן ופלפל .
9. חצאי ביצה מטוגנת עם פירורי לחם, עירית וחלמונים קצוצים
10. תחתיות בצק פריך עם מוס חזרת וגבינת עיזים עם ריבת בצל אדום ודבש
11 Kutia (חיטה עם דבש ופרג) מחיטה, פרג, דבש ופירות הדר
12. פונצ'קי – סופגניות פולניות – Ponczki

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה