סדנת חידוד חושים בטעימת יין עם רוני ססלוב

להריח בעיניים עצומות, לטעום בלי להריח, וליהנות מהכל יחדיו. זה המוטו של
סדנת חידוד חושים חוויתית עם רוני ססלוב שתת'יים ביקב ססלוב בקיבוץ אייל ביום חמישי 18 בפברואר בשעה 19:30.

משך הסדנא כשעתיים, במהלכן יוטעמו שישה יינות, ובאמצעות דרכים שונות ו"משונות" שרוקחת רוני, היא תגרום לקהל המשתתפים לחוש, לדעת ולהפריד בין שלל התחושות השונות שהיין מעורר בהם, כאשר בכל פעם ההתמקדות היא במאפיין אחר בתהליך טעימת היין.
הקישור שנראה בתחילת הסדנא בלתי אפשרי בין בקבוקונים עם תמציות שונות לבין הפרי ממנו הופקו, נראה בעיני המשתתפים בהמשך הערב כלגיטימי ואפילו נדרש.

רוני ססלוב אומרת כי ההתנסות בטעימה מבוססת על שלבים, כאשר בכל שלב מוכנס מאפיין אחר לטעימה: תחילה, טעימה בכיסוי עיניים ואף סתום, בה נחשפים המשתתפים למאפייני היין המתקבלים דרך הפה בלבד. לאחר מכן טעימה בה גם האף משתתף בחגיגה, דבר המאפשר להגיע לדקויות רבות בניתוח הארומות השונות הבוקעות מהיין. לבסוף, כשמוסר כיסוי העיניים, כבר ניתן להבחין בשלל המרכיבים, וליהנות הרבה יותר מאותו היין שנטעם בתחילת הסדנא.
רוני מציינת כי הסדנא מיועדת לכל בעלי הרצון לראות, לטעום ולהריח קצת אחרת.

מחיר השתתפות 120 ש"ח. מספר המשתתפים מוגבל
יש להרשם מראש בטל. 09-7492697

יקב ססלוב הינו יקב בוטיק משפחתי אשר הוקם על ידי ברי ססלוב (בתמונה) ב-1998. במקביל נטע ססלוב כרמים אורגניים בקדיתא שבגליל העליון, הכרמים מטופלים באופן אורגני על ידי האגרונום של היקב, עידו אביאני. הייננים, ברי ססלוב ובתו רוני ססלוב מלווים את עשיית היין מהכרם עד לבקבוק.
ליקב שלוש סדרות: "אביב", "אדום" ו"רזרבד". היינות זכו בפרסים רבים בתחרויות יוקרתיות בארץ ובעולם ומיוצאים למבחר מדינות באירופה, ארה"ב וקנדה.
ליקב מרכזי מבקרים בקיבוץ אייל שבשרון ובצוריאל שבגליל העליון. היקב פתוח לסיורים ולטעימות. ביקבים ניתן לטעום מהיינות, לשמוע על עשיית היין, ולרכוש מיינות היקב.

יקב ססלוב בקיבוץ אייל (ליד כוכב יאיר), טל. 09-7492697   
א'-ה' בתיאום מראש, שישי 10:00-14:00, שבת 11:00-16:00
יקב ססלוב בגליל (מושב צוריאל), טל.  04-9978304, 050-8530035
ביקור בתיאום מראש בלבד






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה