מקור המשפט "החיפזון מהשטן" הוא מהשפה הערבית. במסעדת סהרה על כביש
עפולה, צומת גולני, הדרך הראשית מהמרכז לצפון, תהליך הכנת האוכל מביא לידי ביטוי את משמעות המשפט. נאמר מיד בהתחלה: זו מסעדה מומלצת, שונה, וטעימה מהרגיל.
בכניסה למתחם המסעדה, אחרי פינות ישיבה, מצאנו אזור בו מבשלים את האוכל, כולו על טהרת הבישול על גחלים. מספר מתקנים, כולם מחוממים על ידי גחלים, אחד עם מתקן גריל מסתובב לבשר, ועוף, אחד לעישון בשר, אחד לבישול ואחד מעניין, כד חרס גדול, כמעט במצב מאוזן, קבור בחרס מסביבו, עם גחלים מתחתיו לבישול קדרה של ירקות.
כל ערב מוכנסים הבשר, העוף והירקות למתקנים השונים לבישול עד הבוקר הבא, כדי להיות מוכנים לאורחים של היום החדש. במסעדת סהרה אין אוכל המבושל בעזרת גז או חשמל.
מבנה המסעדה הוקם בסוף שנות התשעים של המאה הקודמת, והוא בנוי בצורת אולם
גדול עם תקרה גבוה מעוטר בקשתות לאורכו משני צדדיו. במרכז המסעדה תלוי דלי בתחתית מנורה גדולה, אל הדלי זורמים מים מהתקרה, והמים נשפכים לאגן מים עגול. צליל המים הנשפכים משמש מוסיקת רקע קבועה ומרגיעה.
הגענו בצהרי יום קיץ חם, והמסעדה הייתה ממוזגת למופת והוסיפה להרגשת הנינוחות. התקבלנו בסבר פנים מכניס אורחים, ומיד הגישו לשולחן שלושה סוגי משקאות קרים בהתאם לטמפרטורה בחוץ.
כהרגלנו, למקפידים לעקוב אחרינו, אנחנו משאירים את כל ההחלטות לצוות המסעדה, שהרי הם המכירים טוב יותר את התפריט ומעלותיו. 
למרות שבסופו של דבר תיווכחו לדעת, כפי שאפשר היה להבין כבר קודם, אין זו "עוד" מסעדה מזרחית, הוגשו סלטים לפתיחה. חומוס עם גרגירים, בדיוק בטעם האהוב עלינו, והיינו צריכים משמעת עצמית גבוהה לא לחסל אותו מיד, כדי לא להעליב את המנות הבאות.
כרובית בטחינה, עוד חולשה שלנו, בדיוק כמו שצריך. גזר מבושל, קישואים בטחינה, סלט ירקות, טבולה, עלי רוקט עם בצל ופלפל, מצוין טעים מאוד, זיתים ירוקים טובים מאוד, וכמובן פיתות הישר מהטבון.
בעודנו מתענגים על סלטי הפתיחה, הבחנו בקישוטים רבים מסביב, החל בכלי נחושת מצפון אפריקה, כיאה למסעדה עם השם סהרה, המשך בקישוטי עץ מסביב לתקרה, וכלה בצילומים מההיסטוריה של ארץ ישראל שצולמו בטכנולוגיה מעניינת (עליה אפשר לקרוא ליד הצילומים) על ידי צלם צרפתי בשם פליקס בונפיס בשנים 1867-1890.
במהלך אכילת הסלטים הגיע מאכל בשם פריקי, מוגש בצורת סהר, העשוי מחיטה ואטריות, טעים מאוד.
כל המאכלים במסעדה הם מנות ששמן מוכר, אך הן שודרגו בעיקר בגלל צורת הבישול.
המנה העיקרית הראשונה הייתה קבאב שאמי (א-שאם – בערבית, הכוונה לאזור סוריה, לבנון וארץ ישראל) – קבאב על גריל פחמים כמובן, המונח על מצע רוטב עגבניות טריות וסינייה, המוכנס לטבון מכוסה בפיתה מלמעלה. מנה מצוינת, ראויה לכל שבח,
מי שאומר "מכיר", טועה. כדאי שיטעם בסהרה ויבין שכזה עדיין לא טעם.
יחד עם הקבאב שאמי קיבלנו חציל בלאדי בגריל עם שמן זית ובצל, תענוג אמיתי ממש.
המנה העיקרית השנייה הייתה מוחמר, מהמילה 'אדום': חלקי עוף עם סומק, בצל וצנוברים על מצע פיתה לאחר בישול ארוך ואיטי. טעים ביותר ומומלץ בחום. ברקע, בנוסף לרעש המים המטפטפים, נשמעת מוזיקה ערבית רגועה, בעוצמה המתאימה המוסיפה את המימד הנוסף לארוחה המצוינת והמוקפדת.
המלצר מיומן בכל רזי הכנת האוכל, ומוכן להסביר בסבלנות רבה את כל התהליכים. 
המסעדה שייכת למשפחת זועבי, שמאוד נפוצה באזור זה של הגליל. המשפחה יושבת בכפר נאעורה הסמוך. יש כאן הקפדה על שמירת האיכות, שחלק ממנה הן, למשל, השתלמויות בירדן של הצוות במסעדות ידועות בעלות רמה, הכוללות עבודה שם, החל ממלצרים וכלה בטבחים ובשפים.
בסיום שהותנו במסעדה הצטרף אלינו הילאל, בנו של הבעלים. הייתה לנו שיחה מאד מעניינת איתו, שהיא לבדה יכולה לשמש נושא לכתבה. ליד הקפה, אותו לגמנו בפינת ישיבה על ספות ישיבה מרופדות, הוגשה כנאפה שכמובן הוכנה בטבון, וכאן טמון ההבדל בטעם שהיה יוצא דופן, ככל המנות שאכלנו במסעדת סהרה.
המסעדה מומלצת בחום: אוכל ברמה גבוהה, שונה מהרגיל, מוגש בצורה אסתטית ומזמינה, וטעים מאוד.
מחירים לדוגמא: אפרוח מוחמר- אפרוח שלם על מצע של פיתה טבון, בצל, סומק, וצנובר
(55 ₪); אפרוח ממולא בבורגול, בשר כבש טחון וצנובר (68 ₪); קבב שאמי מבשר כבש עסיסי על מצע של אורז ורוטב עגבניות ומכוסה בבצק של פיתת טבון (68 ₪); ונתחי בשר כבש בטבון על מצע אורז בתוספת רוטב יוגורט חם (95 ₪).
.
סהרה
צומת כפר נין, כביש עפולה כפר תבור
טל. 04-6425959





