סוגת חוזרת לייצר סוכר כחול לבן

יצרנית המזון "סוגת" חוזרת לייצר סוכר בישראל, לאחר שהייצור הופסק בשנת 1983 מטעמי חוסר כדאיות לגידול סלק סוכר.

עם חזרת ייצור הסוכר לישראל, נחנך בימים אלו מפעל חדש, אשר נבנה במיוחד לצרכי ייצור סוכר. המפעל החדש, שבנייתו החלה בשנת 2006 בקריית גת בהשקעה של כ-250 מיליון ₪, הנו בעל כושר ייצור של כ-400,000 טון סוכר בשנה, עם אפשרות להגדיל את הייצור עד ל-600,000 טון סוכר בשנה.

מפעל הסוכר החדש של סוגת הינו מהמתקדמים במפעלי הסוכר, ויש בו  חידושים טכנולוגים מהמתקדמים בעולם. ניתן לזקק בו סוכר באמצעים טבעיים בלבד. בנוסף למפעל החדש, נבנתה גם תחנת כוח המפעילה את תחנת הזיקוק ומספקת חשמל לכל מפעל סוגת. עודף החשמל אותו מסוגלת תחנת הכוח של סוגת לייצר, יימכר לרשת החשמל הארצית.

לקראת תחילת הפעלת מפעל זיקוק הסוכר קלטה "סוגת" 50 עובדים חדשים. חלק מהם הינם ממפוטרי פולגת, שפוטרו לאחר 25 שנות עבודה, חלקם ממפוטרי חברת החשמל, וחלקם מפוטרי חברות שונות שנסגרו לאחרונה או שצמצמו את פעילותן.

רוב  העובדים השתלבו בבית הזיקוק, ועובדים אחרים השתלבו בעמדות השונות בפס הייצור ובמפעל.
עובדי המפעל הינם תושבי איזור הדרום מקריית גת, קריית מלאכי, שדרות, אשקלון ושאר ישובי הסביבה, אשר סבלו בשנים האחרונות מהמשבר הכלכלי ומבעיות ביטחוניות קשות המאפיינות איזור זה.

דיויד פרנקלין, יו"ר ובעלים של סוגת, אומר: "'סוגת' גאה לחנוך מפעל חדש לזיקוק סוכר, במיוחד בימים אלו בהם המצב הכלכלי מאוד קשה, ומפעלים רבים סוגרים את שעריהם או מצמצמים את פעילותם. בישראל יוצר סוכר בין השנים 1959 עד 1983, אך הייצור הופסק בשל חוסר הכדאיות שבגידול סלק סוכר והכמויות הקטנות (המפעל הישן ייצר 10,000 טון בשנה בהשוואה ל-400,000 שמייצר המפעל החדש).
בנוסף, הסבסוד אותו העניק השוק המשותף ליצוא סוכר, הפך את ייצור הסוכר בארץ לבלתי כדאי, כתוצאה מהפסקת הסובסידיות לייצוא מאירופה, כדאיות יבוא הסוכר מאירופה ומארצות השוק המשותף, הפכה לבלתי כלכלית, וייצור הסוכר חוזר לישראל.
אני גאה שבזכות המפעל החדש, נתרום רבות לישובי הפריפריה הדרומית במדינת ישראל, ונספק תעסוקה לציבור האזרחים שחיים באזור הנחשב לאזור מוכה אבטלה. בנוסף, אנו תורמים למשק החשמל והאנרגיה בישראל, על ידי מכירת חשמל עודף לרשת החשמל הארצית".

במפעל החדש לזיקוק הסוכר מופעלים קווי אריזה משוכללים לסוכר: קווי אריזה לשקים במשקל של 1 טון, שקים של 50 ק"ג ו-25 ק"ג, בנוסף מערכת לאספקת סוכר בתפזורת, וקווים חדישים ומתוחכמים לאריזת סוכר בשקית של 1 ק"ג. במפעל קיימת מערכת לאריזה בצנצנות לסוכר הלבן ולסדרת הסוכרים המיוחדים: סוכר חום קלאסי, סוכר דמררה קלאסי, וסוכר גולדן קלאסי.

חברת "סוגת", מעצם היותה הגורם הדומיננטי לסוכר במדינת ישראל, גם אחראית להחזקת מלאים לשעת חירום מטעם המדינה.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה