סוכות תשע"ד: לאכול במסעדות ובבית מהמסעדות

פסטיבל "טעם ראשון" ייחתם בחגיגה קולינרית עירונית עם קונספט של שוק רחוב שוקק וססגוני במתחם גן המושבה
פסטיבל "טעם ראשון" שהתקיים לראשונה בראשון לציון הקיץ ובו השתתפו כ -100 מסעדות, בתי קפה וברים ייחתם בשבוע חגיגי, אותו יפתחו השפים יהונתן ברבי מה- ZAZU וניצן רז מה- TOKO בערב קולינרי משותף בו יבשלו יחדיו.
החגיגה תגיע לשיאה בשוק רחוב דו יומי שייפתח במתחם המושבה בתאריכים 23-24.9 (חול המועד סוכות), בו יציגו מסעדות המשתתפות בתחרות פרסי האוכל דוכני מזון ופינגר פוד, ומגוון יקבים ישראליים
בערב בו יתארח השף יהונתן ברבי ממסעדת ZAZU אצל השף ניצן רז ממסעדת TOKO , יגישו השניים תפריט משותף המשלב את המטבח הים תיכוני של זאזו עם מטבח פיוז'ן היצירתי של טוקו. הערב יתקיים ביום א' ה 22.8 החל משעה 20:00.
בשוק הרחוב יתארחו מסעדות המשתתפות ב"טעם ראשון" ויציעו מגוון אוכל רחוב כל אחת לפי המטבח והעולם הקולינרי שלה במחירים של בין 15-50 ₪ למנה בדוכני אוכל קטנים. לצד המסעדות יתארחו גם יקבים ישראלים ביניהם ברקן, בנימינה, מוני, עמק האלה, אדיר, גבעות, 1848 ואחרים אשר ימזגו טעימות של יין.
לערב המשותף, יום א' 22.9 של ניצן רז ויהונתן ברבי מומלץ להזמין מקום מראש במסעדת TOKO בטל' 053-8095107
לשוק רחוב שיתקיים בימים ב'- ג' 23-24.9 החל משעה 17:00 הכניסה חופשית. למתחם היין תתאפשר כניסה מגיל 18 ומעלה בעלות של 10 ₪ לאדם ל-6 טעימות. שוק "טעם ראשון" יתקיים במתחם גן המושבה, ראשון לציון (בפארק מאחורי בניין העירייה).
לפרטים נוספים אודות "טעם ראשון"

מסעדת 'סומסה' מזמינה את האושפיזין לסוכה
מסעדת 'סומסה' ברמת גן מציעה בסוכות מנות על בסיס העגבנייה, כמו קרפצ'יו עגבניות ושומר, טארטיין חצילים ועגבניות, פאי עגבניות שרי, חזה עוף פילה אמנון, קבב, אנטריקוט – הכל בליווי ועיטור עגבניות. זאת במסגרת פסטיבל טומטינה מקומי בהצדעה לפסטיבל טומטינה הספרדי המתקיים כל שנה.
המנות עושות כבוד לעגבניה בכלל ולזן ה'אדמוניה' המתקתק בפרט. אל השולחן יוגשו מנות המבוססות על חומרי גלם טריים ואיכותיים כשהעגבניה והאדמוניה הן המרכיב העיקרי בהן. האדמוניות בפסטיבל מגיעות ממשק רמי טרבלסי שבמושב תקומה בנגב המערבי.
האדמוניה מזן 'תמר' הינה פרי מתקתק שאינו מגיר נוזלים, בעלת ערך תזונתי גבוה וחיי מדף ארוכים במיוחד – עד 3 שבועות על המדף.
מחיר לארוחה הכוללת מנה ראשונה עיקרית וקינוח 99 ₪.
סומסה – Sumesa , ז'בוטינסקי 1, רמת גן. 03.752.6222

מוזס בסוכה
רשת ההמבורגרים מוזס מציעה במהלך חול המועד סוכות הפעלה מיוחד לילדים בסניפי הרשת (למעט בית ינאי ומוזס סטיישן). במסגרת המהלך, בכל סניף תוקם סוכה מקושטת עם פינות ישיבה לילדים. עם הגעתם של הילדים למסעדה יקבלו הילדים קישוט ממותג לסוכה, הילדים מוזמנים לצייר כאוות נפשם ובתום הארוחה לקחת את הקישוט איתם הביתה לקישוט הסוכה הפרטית. בנוסף, הילדים יקבלו קעקוע של מוזס וחוברת פעילויות אותה מקבלים בהזמנת ארוחת ילדים.
בסניף מוזס הרצליה בלבד, ניתן ליהנות מג'ימבורי לקטנטנים וגם קפסולות משחקים כמו גיטר הירו לגדולים יותר. מגוון הפעילויות מיועדות לטווח גילאים רחב כך שכל אחד יוכל למצוא לעצמו תחום עניין.
ארוחת הילדים במוזס עשויה מחומרי גלם טריים וכוללת שניצל או המבורגר 200 גרם, פירה או טוגני מוזס, גלידת שוקו, או וניל וכוס מיץ ענבים. מחיר ארוחות הילדים: 48 ₪.
להורים מוצע מטבח אמריקאי עדכני עם תפריט אוכל מגוון, המבורגרים בהשראת מטבחי עולם, תפריט בריאות.
9449*, www.mosesrest.co.il
צילום שי בן אפרים

מטיילים בחול המועד סוכות עם סל פיקניק של יאמי
לכבוד חול המועד סוכות, בשלני יאמי הכינו דילים לפיקניק – ארבע הצעות טעימות ומשתלמות המוצעות עד סוף החג. בכל דיל פיקניק ישנם מאכלים המתאימים לנשיאה לטיול ולאכילה בחוץ.
מארז הפיקניק של טלי:
המארז כולל:
קישים: לבחירה סוג אחד: במילוי פטריות/תרד/בטטה (2 יח' לסועד)
פינגר פוד – לבחירה 2 סוגים: אצבעות שניצל (2 יח') /קציצות מטוגנות (2 יח') /שוקי עוף בשום ודבש ( 1 יח')
סלט: סלט כרוב פיצוחים (250 גרם)
תוספת ירק: אנטיפסטי – 6 יח' (פלפל, זוקיני, שום, בטטה, כרובית)
תוספת – לבחירה 1 מתוך 2: סלט פסטה/תפוחי אדמה (300 גרם)
קינוח: מבחר עוגיות – לבחירה 1 מתוך 5: שוקולד צ'יפס, קוואקר, סהרונים עם לוקום, טחינה, שוקולד קפה (4 יח')
מחיר: 55 ₪ לסועד. מינימום 4 סועדים.
הדיל של גל:
דיל סלטים מיוחד לחג- שלושה סלטים מהתפריט בגודל של ליטר- ב-150 שקלים. (מיועד ל-9 סועדים)
מארז פיקניק של גל:
מיקס של 4 יח' טאפאסים לאדם:
לבחירה: פטריות ממולאות, לביבות פראסה, לבבות ארטישוק בקרם בטטה (ניתן לערבב – יש לציין את הבחירות ומספר היח' מכל סוג בהערות לבשלן)
מחיר: 22 ₪ לסועד. מינימום 4 סועדים.
מתנה מהמטבח של לימור:
עוגת בננות רימונים מתנה בהזמנה מהתפריט מעל 180 ₪
הדיל של עדי – ארוחת נשנושים עם מנות קלילות ובריאות שגם הילדים אוהבים:
7 יחידות מאפינס תירס או קישואים וזיתים (יש לבחור סוג אחד), סלט 1 ליטר (לבחירה מהמגוון שבתפריט) ועוגת דבש אינגליש קייק מעולה מקמח מלא.
מחיר 135 ₪ ל 5-4 סועדים. יש לרשום את ההעדפות ב"הערות לבשלן" בעגלת הקניות.
אתר יאמי, פייסבוק

תפריט To Go של שף יואב בר לסוכות
יואב בר, בעלים ושף מסעדת "מאראבו", מציע תפריט To Go לארוחות סוכות, המאפשר ליהנות בארוחת החג הביתית ממנות משפחתיות ומיוחדות גם יחד, באיכות של מסעדה.
בין המנות הראשונות: מיקס עלים ירוקים עם אגסים מבושלים, אגוזי מלך ווויניגרט קלמנטינה (28 ₪ לליטר); מרק עדשים עם סלרי ולימון (25 ₪ ל-1/2 ליטר); ירקות אנטיפסטי (25 ₪ ל-1/2 ק"ג); סלט קינואה, עדשים, שקדים קלויים, חמוציות ודלעת (25 ₪ ל-1/2 ק"ג); סלט עוף עם תפוח אדמה, תפוחים, טרגון, אגוזי מלך ואיולי (28 ₪ ל-1/2 ק"ג); פטה כבד וקונפיטורת שזיפים (50 ₪ ל-1/2 ק"ג) ועוד.
המנות העיקריות: פילה דג עם גזר, פלפלים, עגבניות ושום (40 ₪); פרגיות ממולאות בבשר קצוץ, פטריות, צנוברים וסילאן (48 ₪); קדירת בקר וירקות שורש בציר בקר בבישול איטי (46 ₪); קציצות בקר עם תבשיל זיתים, עגבניות וכוסברה (42 ₪); ולשון עגל ברוטב בצלצלים קטנים וציר בקר (46 ₪). המחירים למנה של 200 גרם.
תוספות: פירה (22 ₪), אורז מלא עם חמוציות, עדשים ושקדים (24 ₪), ירקות מוקפצים (22 ₪) ובטטה אפויה במרווה ותפוז (28 ₪). המחירים לכמות של 1/2 ק"ג. ניתן להזמין מטבלים שונים: איולי חצילים, איולי כמהין וטחינה ירוקה.
למנה אחרונה: טארט טאטן אגסים אישי (24 ₪), טירמיסו אישי (28 ₪) וכדורי שוקולד (3 ₪ ליחידה).
איסוף ההזמנות ממסעדת מאראבו (אבא הלל 14, רמת גן).
לפרטים נוספים ולהזמנות: 050-8117788, 03-6036666
צילום אנטולי מיכאלו

מסעדת גאיה ביסטרו בבנימינה במבצע סוכות: בהזמנת מנת ילדים – קינוח והפתעה במתנה
מסעדת גאיה ביסטרו בראשות השף גיא בן אשר, הממוקמת במושבה בנימינה, מציעה בחול המועד סוכות הטבה מיוחדת לסועדים: בהזמנת מנת ילדים מתפריט המסעדה העשיר, קינוח והפתעה במתנה על חשבון הבית.
תפריט הילדים כולל שפע של מנות, ביניהם: פסטות, פיצות, המבורגר, שניצל, שרימפס בשמנת ועוד ומגוון תוספות לבחירה, ב-35 ₪.
המסעדה מציעה בנוסף, גם פינת משחקים עשירה, בה אפשר למצוא דפי צביעה, אוריגאמי ושלל משחקי קלפים ושולחן: טאקי, סולמות וחבלים, רביעיות, זוללים, מפלצת הכדורים, פיטר השחור.
מסעדת גאיה ביסטרו, רחוב האמן 1 פינת הטחנה, א.ת. הרכבת, בנימינה, 057-9441504

סוכות 2013: סוכת דייגים ופסטיבל מאכלי ים בביסטרו נועה של השף ניר צוק שף ניר צוק
במתחם השף ניר צוק, בביסטרו נועה ביפו, יחגגו את חג הסוכות (18-25 בספטמבר) בפסטיבל מאכלי ים.
במקום תיבנה סוכת דייגים בליווי קישוטים, ובעיקר מוסיקה ישראלית ברקע. כמו כן, יציעו יינות לבנים במחירים מיוחדים.
בתפריט לחג יוצעו מנות ספיישל של דגים ופירות ים, מתוך השפע שמציע הים בעונה זו: פאייה פירות ים, מושט בטיגון, קלמרי אש, דג בפלפלים וסביצ'ה אינטיאס.
במהלך ימי הסוכות תוגש במקום ארוחת הפתעה מן הים לשולחן של השף. מחיר ארוחת ההפתעה לשולחן: 120 ₪.
ביסטרו נועה, הצורפים 14 יפו. להזמנות: 03-5184668

חוה"מ סוכות במטה יהודה – ארוחות ביתיות, יקבים ומבשלות בירה
באזור המקסים והמיוחד, פחות משעה מירושלים או מתל-אביב, אפשר לבלות וליהנות משלל פעילויות ונקודות משיכה.
"הבית של זוהרה" – מושב לוזית – כשר
בסוכה כשרה למהדרין מארחת זוהרה לארוחות מרהיבות ומלאות מהמטבח המרוקאי,
וקוסקוס זו רק ההתחלה. חול המועד סוכות: 22-24.9, בין השעות 10.00-15.00.
בתאום מראש בלבד: 02-9911143

"הבית של אסנת" מושב עגור – כשר + סוכה
שמחה והילולה בחול המועד סוכות בסוכה של אסנת: אוכל כורדי משובח ומסורתי
22/23/24 בספטמבר: 12.00-16.00.
בתאום מראש בלבד: 02-9912868 -050-7510161

לילי עזיז – מושב זכריה – כשר+ סוכה
בסוכה גדולה ומרווחת מגישה לילי מנות מהמטבח הכורדי: קובה חמו, קובה סלק , ממולאים תבשילי בשר ועוף ועוד.
חול המועד סוכות: 22/23/24 בספטמבר, 12.00-17.00.
בתאום מראש בלבד: 02-9917379 ,050-7380869

מאכלי ננה – שריגים-ליאון – כשר
קובה במרק צח, קובה בטעם חמצמץ עם ירקות העונה, חיטה גרוסה,דלעת וחציל ועוד מנות מרהיבות
חול המועד סוכות, 12:00-17:00.
בתאום מראש, 052-2407232. אוכל הביתה בהזמנה מראש

פיצ'ונקה – מסעדה – מושב נס הרים- כשר-סוכה
מול הנוף המרהיב של הרי ירושלים, בסמוך לנחל קטלב ומוקד יציאה לטיולים ממוקמת מסעדת פיצ'ונקה, מסעדה כפרית עם מאכלים מהטאבון ופוקאצ'ות.במקום סוכה כשרה לאירוח עד 140 אורחים.
יום שישי ה-20.9 בין השעות 10:30-16:00,ראשון עד שלישי 22,23,24.9 בין השעות 10:30-22:30,וביום רביעי 25.9 בין השעות 10:30-16:00.
טל. 02-5799904

אביבה תחת הגפן- שריגים ליאון
מבחר מרקי קובה, ומנות עיקריות משגעות מהמטבח הכורדי יוגשו בסוכת הגפנים של אביבה.
חדש: מנות צמחוניות וטבעוניות. החל מה-19/9 החג הראשון של סוכות ובכל שבת כל השנה, 12.00-17.00.
בתאום מראש בלבד: 054-6642024

משפחת אהרון – שריגים ליאון
אוכל כורדי משובח בחצר ביתם המשקיף על נוף יפיפה,מארחים על פי מיטב המסורת הכורדית
כל שבת בתקופת החגים. 12.00-17.00.
בתאום מראש: 0522407232 צוקית אהרון

סוכה בכפר- גבעת ישעיהו
מבחר מאכלי עדות ממזרח וממערב, ארוחת בקר ג'חנון מלוואח/קישים פשטידות
ארוחת צהריים נגיש מקלובה, עוף בלימון, מבחר גדול של סלטים ומבחר גדול של תוספות ,מנות ילדים, ומנות צמחוניות.
פתוח כל חג ושבת במהלך חודש ספטמבר.
רצוי לתאם מראש: 052-6142384 02-9916775

הבית של סלווא – עין נקובה (בכניסה) – מול אבו גוש
ג'אג' מחשי, באורז צנובר וקשיו, כיסוני גבינת כבשים וזעתר, סלט תפוחי אדמה חריף חמוץ בשום, ועוד שפע של סלטים ומבחר בשרים על האש מחכים לכם במסעדה של סלווה בעין נקובה.
המקום פתוח גם לארוחות בוקר כל ימות השבוע כולל שבתות.
טל. 054-3355353 054-3373652

"הקדירה של סבתא"
"הקדירה של סבתא" שבצפרירים פותחת שעריה לקהל הרחב בכל יום שבת, כולל השבת של חוה"מ סוכות
בתפריט כירת סלטים צבעוניים ועמוסי כל טוב , מגשי מקלובה מעוטרים בשקדים ופטרוזיליה קציצות בקר ברוטב טחינה ולימון ועוד הפתעות! כמו כן, תפריט חדש טבעוני וצמחוני.האירוח בגינת חורש טבעי אל מול נופי עמק וכולל פינות זולה למנוחה .בכל שבת בין השעות 12.30-18.00בתאום מראש.
לפרטים והרשמה: 02-9921875, 0502-583849,

בחצר של עופר-מושב מטע
במהלך סוכות בין התאריכים 15/9-28/9 "החצר של עופר" תהיה פתוחה כל יום החל מהשעה 12:00ותגיש אוכל נפלא בצל סוכתם:פוקאצ'ות מקמחים מלאים הנאפות במקום, פיש & צ'פס במגוון צורות עשייה, ציפויים ומטבלים, לצד צ'יפס עסיסי, שניצ & צ'יפס – חזה עוף בציפוי קראנצ'י בליווי מטבלים מיוחדים ובנוסף מנות מיוחדות מעניינות המשתנות יום יום. מנות מומלצות נוספות שמוגשות במקום בתיאום מראש: בשרים המעושנים במעשנת בחצר בעישון ארוך ואיטי בעצים קשים מקומיים סיסם, חרוב, אלון ותפוח. לצמאים יוגשו בירות ביתיות מרעננות, ולקינוח גם קפה ועוגות.
בתיאום מראש: 054-7910480

מבשלת שריגים
מבשלת בירות בוטיק ומרכז מבקרים שהוקמו בעקבות הגשמת חלום של שני אנשי היי-טק לשעבר, אוהבי בירה, שהפכו תחביב של בישול בירה ביתי לעיסוק. הבירות של המבשלה זכו בפרסים ומדליות בתחרויות בינלאומיות.
במהלך חוה"מ סוכות יתקיימו סיורים וטעימות במרכז המבקרים בשריגים. הסיורים כוללים הסברים על המבשלה והמקום, תהליך ייצור הבירה וטעימות מ-7 סוגים של בירה. ניתן גם לשבת וליהנות מכוס בירה קרה, נשנושים מתאימים ואף לקחת מארזי בירות הביתה.
לפרטים ותיאום: עופר: 052-6227679 אוהד: 052-5938287

סיורים וטעימות ביקב צפרירים
יקב צפרירים מזמין את הקהל במהלך חוה"מ סוכות לעקוב אחר מסעם של הענבים מן הכרם ועד לבקבוק.
סיורים בליווי הסברים על עשיית היין ייערכו בשבת ובימי א' וב' של חול המועד סוכות (22-23.9.13),
בשעות 12:00, 14:00 ו-16:00 ויחולקו טעימות יין למבוגרים.
יש לתאם הגעה מראש בטלפון:052-4493042, 052-4284329

יקב לה טרה פרומסה –קיבוץ גת
במהלך סוכות יקב לה טרה פרומסה יהיה פתוח לארוחות ומכירת יין ,מלבד ערבי החג.
פתוח בחג עצמו ובחוה"מ גם בשישי ושבת בין 12:00-16:00 ובין 19:00-22:00.
תפריט איטלקי –קוצ'יני.כל אורח יוכל לבחור מתוך תפריט איטלקי-קוצ'יני עשיר: מנה ראשונה,עיקרית וקינוח .מחיר לאדם 110 ₪.
(בתפריט יהיו 8-9 ראשונות,8-9 עיקריות ושלושה קינוחים) ויין במחיר היקב.
יש להזמין מקום מראש: 050-5684775

"אביר -האלה"
"אביר האלה"- מבשלת בירה ומסעדה במושב צפרירים, מזמינה לארוחות בוקר מפנקות, גבינות עיזים תוצרת בית,בשרים על האש וכמובן בירה טובה באווירה כפרית.
בתיאום מראש: 054-7000512
לפרטים מלאים על כל האטרקציות במחלקת התיירות מועצה אזורית מטה יהודה,
02-9900898


מסעדת SEATARA במתחם "סי אנד סאן" מציגה מנות חדשות לקראת החגים
ניוקי ערמונים – 78 ₪ – אספרגוס, ערמונים, חמאה וכמהין
קלאמרי מהים התיכון – 68 ₪ – על הפלנצ'ה עם סלט עגבניות חריף, קרוטונים, לאבנה וזעתר
שרימפס טברנה יוונית- 98 ₪ – קרם חציל שחור, לאבנה כבשים ורוטב חמאת אוזו
טרטר טונה אדומה – 64 ₪ – מלפפונים, צ'ילי, עשבי תיבול וגספצ'ו עגבניות צהובות
ירקות שוק עונתיים צלויים- 49 ₪ – עם טחינה הר ברכה ורוטב פרובנסאל
מסעדת "סיטארה" – רוזנבלום הרצל 8, סי אנד סאן, תל אביב, 03-6996633
צילום גליה אבירם


מסעדת משק ברזילי מתחדשת בתפריט של מנות מיוחדות לקראת חגי תשרי

מסעדת משק ברזילי, מסעדה צמחונית אורגנית, המציגה מטבח עונתי המושתת על ירקות ופירות אורגניים עונתיים נערכת השנה לקראת החגים בפריט של מנות מיוחדות לקראת חגי תשרי, אשר יוצע לסועדים לצד התפריטים הרגילים של המסעדה.
בין המנות המופיעות בתפריט חגי תשרי:
• משקה תפוחים ורימונים – 22 ₪
• משקה ערק, סירופ חבושים ונענע -28 ₪
• סלט קינואה, עשבים עונתיים, שעועית ירוקה ולוביה עם פירורי אגוזים ותמרים – 32 ₪
• שיפודי טופו ובצלי שאלוט מקורמלים במרינדת רימונים, סויה, על פירה תפו"א ושורש סלרי עם חלב שקדים – 55 ₪
• תפוח עץ אפוי במילוי שקדים ותמרים, קרם קשיו- הל ורוטב סברס 28₪
פרטים נוספים באתר האינטרנט של המסעדה.
משק ברזילי, אחד העם 6, נווה צדק, ת"א, 03-5166329

מסעדת מודרן מוזיאון ישראל מזמינה את מבקריה לסוכת השמחה
כמדי שנה, מארחת "מודרן" מוזיאון ישראל אושפיזין לארוחת חג בסוכה הענקית שנבנית בחצר המסעדה. בימי החג מציעה המסעדה למבקרים בירושלים תפריט עשיר בטעמים וניחוחות ירושלמיים המקבלים פרשנות מודרנית וחדישה, לצד ארוחה מושקעת לילדים אשר מוגשת לאורך כל היום ומחירה 44 ₪ בלבד.
לרגל החג, המסעדה מעמידה לטובת העלייה המסורתית לירושלים, עמדות ברכת ארבעת המינים- ברכה לשמחה, לאושר ולשפע של הבית והמשפחה לכל השנה. בשיתוף עם אנשי חב"ד אשר ידריכו כיצד מברכים ויעזרו לראשי המשפחות לברך על ארבעת המינים, כסגולה לשנה של שמחה הבאה עלינו לטובה. בסוכות 2013 גם בנות ונשים יוכלו לברך: מודרן מזמינה משפחות עם הילדים לברך יחדיו ובמסגרת אווירת הפיוס הכללית של חג הסוכות – כולם מברכים יחדיו גם בנות ונשים.
חול המועד סוכות (22—24 בספטמבר), בין השעות 11:00-18:00
יש להירשם בטלפון 02-6480862 ולקבוע מועד משפחתי. הכניסה חינם.
צילום בועז לביא






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה