סוכריות פורטבלו

במתכון הבא שולב טעמן המשובח של גבינות ישראליות שמעניקות למנה הרפתקה מנצחת עטופה בבצק פילו. מנה זו לקוחה מהמנות המיוחדות של מסעדת שיראין במזכרת בתיה, שאינן נמצאות תמיד עקב העונה המיוחדת של הפטריות

מצרכים:
• 2 פטריות פורטבלו בגודל בינוני
• 100 גרם פטריות שמפיניון
• 50 גרם גבינה בולגרית
• 50 גרם גבינת שמנת 30%
• כף בזיליקום קצוץ
• 3 עלי בצק פילו
• 50 גרם חמאה מומסת

הוראות הכנה:
• מחממים תנור ל- 180 מעלות ואופים את פטריות הפורטבלו (ללא רגל) לחמש דקות.
• מוציאים את הפטריות מהתנור ומניחים להן להתקרר לחמש דקות.
• תערובת גבינות:
מפוררים גבינה בולגרית, ומערבבים עם גבינת השמנת, הבזיליקום, ושמפיניון קצוץ דק.
• ממלאים את התערובת בין שתי הפטריות (בצורת סנדוויץ').
• מברישים את עלי הפילו בחמאה מומסת.
• מניחים את פטריות הפורטבלו הממולאות, במרכז עלי הפילו.
• סוגרים את העלים על הפטריה בצורת עטיפת סוכריה, ומברישים בחמאה.
• אופים בתנור ב- 180 מעלות למשך 15-20 דקות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר