סוסון ים הגיע לדרך היין באור יהודה

זאב דוניה, האיש החביב של יקב “סוסון-ים”, היה אורח ההטעמה של יינותיו בחנות “דרך היין” שבאור יהודה. לא אחת כתבתי על חיבתי הרבה לאיש וליינותיו ולענבי הזינפנדל שזאב כה מיטיב לייצר מהם יינות משובחים. בהטעמה של היום הטעים זאב ארבעה מיינות היקב.

פליני 2003 – אומרים ששנת הבציר 2003 ביקב הביאה עמה פרי טוב באיכות גבוהה מאד. מה שנוצר הינו יין עמוק ומורכב עם אלגנטיות. זהו בלנד ענבים המורכב מ- 60% סירה ו- 40% קברנה סוביניון. היין שהה להתיישנות 18 חודש בחביות עץ אלון צרפתי ואמריקני.

אלול 2003 – זהו בלנד ענבים המורכב מ- 85% קברנה סוביניון מכרם בן זמרה, ועוד 10% סירה מהנגב, וכן 5% פטיט סירה מעמק האלה. ליין ארומה ירוקה של עשב הבא מהקברנה סוביניון ופלפל ירוק, אך גם שמץ מתיקות עם תיבול. היין חלק ועגול. הסיומת רבת טאנינים . 14.5% האלכוהול נותנים מכת אלכוהול במעלה האף, עם מרירות קלה וטעמי שוקולד. קליית החבית מבפנים מעניקה ליין ארומת עץ אלון קלוי.

טייק טו 2004 – זהו בלנד המורכב מ- 88% זינפנדל, 10%פטיט סירה ו- 2% קברנה סוביניון, היין שהה 18 חודש בחביות עץ אלון אמריקני וצרפתי. היין בעל רעננות וארומה טובה עם טאץ’ של תבלין.

לנון 2004 – זהו יין העשוי מענבי זינפנדל מכרם השייך לזאב, בניגוד לענבי זינפנדל אותם הוא רוכש בנגב. המרחק בקילומטרים אוויריים – כ- 100 ק”מ בין שתי החלקות הדרומית וזו של זאב, עם אותו זן ענב הזינפנדל – מלמד כל בר דעת עד כמה הקרקע והאקלים תורמים ומשנים את היין ואת החוויה שבטעימת ההשוואה.
אהבתי מכולם את הלנון. היין בעל גוף מלא ועמוק עם פה מצוין, ריבתי ועשיר, עם טעמי שזיף שחור. ליין צבע סגול כהה ועמוק, באף ניתן לחוש היטב באחוז האלכוהול הגבוה – כ- 15.6%, ובווניל מרוכז. היין עשיר ועפיץ עם טניניות יציבה.
חשוב לשתות את היין לאחר חדרור מקדים בדיקנטר, בכדי לתת ליין להשתחרר ולהביא לטועם את סחרור ארומותיו וטעמיו. היין שטעמתי היה מעניין מאד וערב לחכי, עם סיומת ארוכה.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה