סוסון ים: חגיגת אלול בחודש אדר

היין, המורכב מ- 73% קברנה, 18% סירה ו- 9% פטיט סירה ושהה כ-20 חודש בחביות, יוצע למכירה ביקב שיהיה פתוח בסופי שבוע בחודש מרץ החל מ- 14-15 בחודש, כולל חג הפורים, בין השעות 0:00-16:00.

זאב דוניה מיקב סוסון ים במושב בר גיורא בהרי ירושלים, מעדכן את "אכול ושאטו" כי יין אלול 2005 מוכן.
היין, המורכב מ- 73% קברנה, 18% סירה ו- 9% פטיט סירה
ושהה כ-20 חודש בחביות, יוצע למכירה ביקב שיהיה פתוח בסופי שבוע בחודש מרץ החל מ- 14-15 בחודש, כולל חג הפורים, בין השעות 10:00-16:00.
זאב ורעייתו אורלי מזמינים את קוראי אכול ושאטו לבוא ולטעום – גם מהחבית.

וכה מספר זאב על האלול 2005 שלו:
יין האלול הוא בלנד שעיקרו קברנה סוביניון, והיתרה סירה ופטיט סירה.
מקור ענבי הקברנה סוביניוו בכרם של אייל מילס בכרם בן זמרה. ענבים "מופלאים" באמת ובתמים, המגיעים להבשלה מלאה, אופטימלית, ללא נפילה משמעותית ברמת החומצה, תופעה כה שכיחה במזג האויר בארץ.
ענבים אלה, "מתנה מהשמיים", מאפשרים יישום של פילוסופיה ייננית פשוטה, האומרת: התערבות מינימליסטית. פירושו של דבר שתהליך הייצור הינו מסורתי, ללא שימוש באמצעים מודרניים כגון אנזימים, שבבי עץ או טאנינים מלאכותיים.
כללית, תהליך הייצור הוא ידני לחלוטין, ובאנגלית זה נשמע יותר טוב: LABOR INTENSIVE.

זאב על הפרטים הקטנים:
הענבים מגיעים ליקב במשאית מקוררת. לאחר מיון ידני, שעיקרו הוצאת עלים ואשכולות פגומים – במידה ויש, מתבצעת מעיכה והפרדת שדרות. אחר כך הענבים מועברים ידנית בדליים למיכלי הנירוסטה לתסיסה. במהלכה מתבצעת פעולה שיקוע הקליפות, שוב בשיטה מסורתית, בעזרת מוט נירוסטה- PUNCH DOWN, ולא באמצעות שאיבה של הנוזל חזרה לחלקו העליון של המיכל – PUMPING OVER.
בתום התסיסה מועבר היין בדליים (אין ליקב משאבת מוצקים) ל- PRESS ידני-מכני. לאחר הצללת היין הוא מועבר לחביות.
האלול מתיישן בחלקו בחביות צרפתיות, וחלקו בחביות הבנויות מעץ אלון אמריקני.
כל זן מתיישן בנפרד למשך לפחות 6 חודשים. הבלנד נעשה לאחר סדרה של טעימות עיוורות. הרציונל מאחורי הבלנד הזה הוא לנטרל את המרכיב ה"ירוק" המאפיין את הקברנה סוביניון, מרכיב שאינו לטעמי.
הזנים המרכיבים את האלול נשמרים מדי שנה (מאז בציר 2003). רק אחוזי התרכובת משתנים משנה לשנה.
היין מוכן לשתייה כעת (מומלץ להעביר לדיקאנטר), אך ניתן לשמרו בבקבוק לפחות חמש שנים.
המלצה שלי: לשתות החל מקיץ 2008 וליהנות.

כאמור, היקב יהיה פתוח בכל סופי השבוע בחודש מרץ החל מ- 14.3.08 כולל חג הפורים.
ניתן לתאם ביקורים גם בימי השבוע בטלפון, או לבצע הזמנות טלפוניות (היין יגיע לדלת הבית).


להזמנות טלפוניות ופרטים נוספים: טל. 02-5709834

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר