סופגניות ביס בציפוי חליטת קוקוס קרמל

מתכון של "חוות דרך התבלינים" בבית לחם הגלילית לשימוש במחבת שקעים או מכשיר קייק-פופס להכנת סופגניות שהן גם דלות בשמן וגם טעימות

כשהשוקולד עוד חם, לפזר חליטת קוקוס קרמל מעל כל סופגנייה
כשהשוקולד עוד חם, לפזר חליטת קוקוס קרמל מעל כל סופגנייה. צילום הדס ניצן

מצרכים לבצק הסופגניות

1 גביע אשל או 200 גרם יוגורט

1 ביצה

2 כפות סוכר

1 שקית סוכר וניל

1.5 כוסות קמח תופח או 1.5 כוסות קמח לבן + 1 שקית אבקת אפייה

לציפוי הסופגניות

100 גרם שוקולד לבן  או שוקולד חלב

1/2 כוס חלב

150 גרם חליטת קוקוס קרמל או קוקוס מלון של “חוות דרך התבלינים”

לשמן עם ספריי שמן את מחבת השקעים או את מכשיר הקייק-פופס, ולמלא כל שקע עד הסוף
לשמן עם ספריי שמן את מחבת השקעים או את מכשיר הקייק-פופס, ולמלא כל שקע עד הסוף. צילום הדס ניצן

אופן הכנת הסופגניות

בקערה גדולה נערבב את כל מצרכי הסופגניות מלבד הקמח.

נוסיף את הקמח תוך כדי ערבוב עד לקבלת בלילה חלקה.

נשמן עם ספריי שמן את מחבת השקעים או את מכשיר הקייק-פופס, ונמלא כל שקע עד הסוף.

נאפה את הסופגניות משני הצדדים עד שיקבלו גוון זהוב, במשך כ-5 דקות סך הכל (במכשיר קייק-פופס אין צורך להפוך).

חשוב לשים לב לזמן האפייה ולא לייבש את הסופגניות.

אופן הכנת הציפוי

נמיס בסיר קטן או במיקרוגל את השוקולד עם החלב.

נצנן מעט ונטבול כל סופגנייה בשוקולד המומס.

כשהשוקולד עוד חם, נפזר חליטת קוקוס קרמל מעל כל סופגנייה.

הערה

במידה ואין מחבת ייעודית לטיגון סופגניות ללא שמן או את מכשיר הקייק-פופס, ניתן גם לטגן את הסופגניות בשמן עמוק עד להשחמה יפה.

את המחבת, הקייק-פופס והחליטות ניתן להשיג ב”חוות דרך התבלינים” בית לחם הגלילית. 04-9533405 www.derech-hatavlinim.co.il  

 

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה