מצרכים לבצק הסופגניות
1 גביע אשל או 200 גרם יוגורט
1 ביצה
2 כפות סוכר
1 שקית סוכר וניל
1.5 כוסות קמח תופח, או 1.5 כוסות קמח לבן + 1 שקית אבקת אפייה
לציפוי הסופגניות
100 גרם שוקולד לבן או שוקולד חלב
1/2 כוס חלב
150 גרם חליטת קוקוס קרמל או קוקוס מלון כמו של "חוות דרך התבלינים"
אופן הכנת הסופגניות
בקערה גדולה לערבב את כל מצרכי הסופגניות מלבד הקמח.
להוסיף את הקמח תוך כדי ערבוב עד לקבלת בלילה חלקה.
לשמן עם ספריי שמן את מחבת השקעים או מכשיר הקייק-פופס, ולמלא כל שקע עד הסוף.
לאפות את הסופגניות משני הצדדים עד שיקבלו גוון זהוב, במשך כ-5 דקות סך הכל (במכשיר קייק-פופס אין צורך להפוך) – חשוב לשים לב לזמן האפייה ולא לייבש את הסופגניות.
אופן הכנת הציפוי
להמיס בסיר קטן או במיקרוגל את השוקולד עם החלב.
לצנן מעט ולטבול כל סופגנייה בשוקולד המומס.
כשהשוקולד עוד חם, לפזר חליטת קוקוס קרמל מעל כל סופגנייה.
הערה
במידה ואין לכם מחבת ייעודית לטיגון סופגניות ללא שמן או מכשיר קייק-פופס, ניתן גם לטגן את הסופגניות בשמן עמוק עד להשחמה יפה.
המתכון מטעם "חוות דרך התבלינים" בבית לחם הגלילית, 04-9533405