סופגניות ביתיות עם קונפיטורת פירות יער

זמן הכנת הבצק: 15 דקותזמן התפחה ראשונה: 60 דקותזמן התפחה שנייה: 20-30 דקותכמות: 20 יחידותמרכיבים לבצק:1/2 ק"ג קמח1-כפית מלח2 כפות סוכר50 גר' שמן ( קנולה)50 גר' חמאה (לא מלוחה)גרידת לימון3 ביציםחצי כוס חלבחצי קוביית שמרים טרייםשמן לטיגוןאופן ההכנה:ממיסים את החמאה עם השמן ומעבירים לקערה של מערבל מזון או לקערה עם מיקסר ידני.טורפים פנימה את החלב, הביצים והשמרים ומרכיבים למסה אחידה.בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים היבשים (הקמח, המלח והסוכר).שופכים הכל למיקסר ומערבבים בזהירות עד לקבלת בצק אחיד.מכסים את הבצק שבקערה בעזרת מגבת לחה ונותנים לו לתפוח כשעה.מורידים לבצק את האויר בזהירות ומחלקים לכדורים בגודל של כדור טניס.נותנים לכדורים לתפוח בשנית על מגש משומן.לוקחים סיר שטוח וממלאים שמן כרבע מגובהו. מחממים את השמן ומכניסים את הכדורים לטיגון עמוק של כ- 3 דקות עד לקבלת גוון זהוב.לאחר הטיגון מסננים ומניחים על נייר סופג.ממלאים בקונפיטורה שהוכנה מבעוד מועד ומקשטים באבקת סוכר.חומרים לקונפיטורת פירות יער:125 מל' מים125 גר' סוכר500 גר' מיקס פירות יער אדומים קפואים (אוכמניות, חמוציות, פטל שחור ואדום)1 מקל קינמוןאופן ההכנה:שמים את כל המרכיבים בסיר בינוני ומבשלים על אש נמוכה עד לקבלת מרקם סמיך.מורידים מהאש, מוציאים את מקל הקינמון וטוחנים גס.מצננים את הקונפיטורה לטמפרטורת החדר. ממלאים את הסופגניות לפי הטעם.

זמן הכנת הבצק: 15 דקות
זמן התפחה ראשונה: 60 דקות
זמן התפחה שנייה: 20-30 דקות
כמות: 20 יחידות

מרכיבים לבצק:
1/2 ק"ג קמח
1-כפית מלח
2 כפות סוכר
50 גר' שמן ( קנולה)
50 גר' חמאה (לא מלוחה)
גרידת לימון
3 ביצים
חצי כוס חלב
חצי קוביית שמרים טריים
שמן לטיגון

אופן ההכנה:
ממיסים את החמאה עם השמן ומעבירים לקערה של מערבל מזון או לקערה עם מיקסר ידני.
טורפים פנימה את החלב, הביצים והשמרים ומרכיבים למסה אחידה.
בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים היבשים (הקמח, המלח והסוכר).
שופכים הכל למיקסר ומערבבים בזהירות עד לקבלת בצק אחיד.
מכסים את הבצק שבקערה בעזרת מגבת לחה ונותנים לו לתפוח כשעה.
מורידים לבצק את האויר בזהירות ומחלקים לכדורים בגודל של כדור טניס.
נותנים לכדורים לתפוח בשנית על מגש משומן.
לוקחים סיר שטוח וממלאים שמן כרבע מגובהו.
מחממים את השמן ומכניסים את הכדורים לטיגון עמוק של כ- 3 דקות עד לקבלת גוון זהוב.
לאחר הטיגון מסננים ומניחים על נייר סופג.
ממלאים בקונפיטורה שהוכנה מבעוד מועד ומקשטים באבקת סוכר.

חומרים לקונפיטורת פירות יער:
125 מל' מים
125 גר' סוכר
500 גר' מיקס פירות יער אדומים קפואים (אוכמניות, חמוציות, פטל שחור ואדום)
1 מקל קינמון

אופן ההכנה:
שמים את כל המרכיבים בסיר בינוני ומבשלים על אש נמוכה עד לקבלת מרקם סמיך.
מורידים מהאש, מוציאים את מקל הקינמון וטוחנים גס.
מצננים את הקונפיטורה לטמפרטורת החדר.
ממלאים את הסופגניות לפי הטעם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר