סופגניות ביתיות

מצרכים:¾ כוס חלב פושר40 גר' שמריםחצי קילו קמח2 ביצים שלמות + 2 חלמונים5 כפות סוכר2 כפות קוניאק1 סוכר וניל 100 גר' מרגרינה רכהאופן ההכנה:שמים את הקמח בקערת המערבל. יוצרים בקמח גומה לתוכה מפוררים את השמרים.עליהם שופכים את החלב והסוכר. צריך לתת לשמרים לתסוס בתוך הגומה. מוסיפים את הביצים, החלמונים, הקוניאק, סוכר וניל והמרגרינה. מפעילים את המערבל עם וו-הגיטרה עד לקבלת בצק רך. לאחר מכן יש להתפיח את הבצק בטמפרטורת החדר עד להכפלת נפחו. לאחר התפיחה מחלקים את הבצק ל- 2 עד 3 חלקים ומרדדים כל חלק לעלה. בנוסף יש לסמן עיגולים על הבצק.במרכז כל עיגול לשים ריבה או כל מילוי אחר – ולסמן סביבה עם אצבע לחה על מנת שהריבה לא תברח. כל עלה עם ריבה לכסות עם עלה נוסף, ולקרוץ עיגול כשגבעת הריבה במרכז העיגול.להפריד את שאריות הבצק מסביב לעיגול. להניח את הסופגניות על מגבת מקומחת, לכסות במגבת נוספת ולהתפיח לנפח של פי אחד וחצי מגודלן לפני ההתפחה. לחמם היטב שמן בסיר טיגון עמוק על אש בינונית ולטגן.טיפ: על השמן להיות חם דיו לפני התחלת הטיגון על מנת למנוע ספיגה מרובה של שמן.יריד האוכל בדיזנגוף סנטר מדי שבוע: חמישי 12:00-20:00, שישי 10:00-16:00

מצרכים:
¾ כוס חלב פושר
40 גר' שמרים
חצי קילו קמח
2 ביצים שלמות + 2 חלמונים
5 כפות סוכר
2 כפות קוניאק
1 סוכר וניל
100 גר' מרגרינה רכה

אופן ההכנה:
שמים את הקמח בקערת המערבל.
יוצרים בקמח גומה לתוכה מפוררים את השמרים.
עליהם שופכים את החלב והסוכר. צריך לתת לשמרים לתסוס בתוך הגומה.
מוסיפים את הביצים, החלמונים, הקוניאק, סוכר וניל והמרגרינה. מפעילים את המערבל עם וו-הגיטרה עד לקבלת בצק רך. לאחר מכן יש להתפיח את הבצק בטמפרטורת החדר עד להכפלת נפחו. לאחר התפיחה מחלקים את הבצק ל- 2 עד 3 חלקים ומרדדים כל חלק לעלה. בנוסף יש לסמן עיגולים על הבצק.
במרכז כל עיגול לשים ריבה או כל מילוי אחר – ולסמן סביבה עם אצבע לחה על מנת שהריבה לא תברח. כל עלה עם ריבה לכסות עם עלה נוסף, ולקרוץ עיגול כשגבעת הריבה במרכז העיגול.
להפריד את שאריות הבצק מסביב לעיגול.
להניח את הסופגניות על מגבת מקומחת, לכסות במגבת נוספת ולהתפיח לנפח של פי אחד וחצי מגודלן לפני ההתפחה.
לחמם היטב שמן בסיר טיגון עמוק על אש בינונית ולטגן.

טיפ:
על השמן להיות חם דיו לפני התחלת הטיגון על מנת למנוע ספיגה מרובה של שמן.

יריד האוכל בדיזנגוף סנטר מדי שבוע: חמישי 12:00-20:00, שישי 10:00-16:00

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר