סופגניות במילוי וניל

מעבירים את הקרם לשקיות זילוף וממלאים את החור בסופגניות. מומלץ לזלף מעל הסופגנייה באופן דקורטיבי. צילום אסף אמברם
אסטלה – בעלת אסטלה כיתת אומן לקונדיטוריה מציעה מתכון לסופגניות עם מילוי וניל כאשר במקום להשתמש במקל וניל משתמשים בפודינג וניל של מאסטר שף המכיל גרגירי וניל בפנים

מצרכים לכ-15 סופגניות

לבצק

625 גרם קמח (4.5 כוסות)

50 גרם שמרים טריים (1 קובייה)

250 גרם מים (1 כוס מים)

62 גרם סוכר (5 כפות)

2.5 גרם מלח (חצי כפית)

4 חלמונים (63 גרם)

1 כף רום (12 גרם)

42 גרם חמאה מומסת (3 כפות)

למלית וניל

500 מ"ל שמנת מתוקה

1 חבילת פודינג וניל עם גרגירי וניל כמו של מאסטר שף

למלית שוקולד

500 מ"ל שמנת מתוקה

1 חבילה פודינג וניל עם גרגירי וניל

250 גרם שוקולד מריר מומס חם

למלית ריבת חלב

500 מ"ל שמנת מתוקה

1 חבילה פודינג וניל עם גרגירי וניל

60 גרם ריבת חלב

צילום אסף אמברם
צילום אסף אמברם

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

מכניסים את כל חומרי הבצק למערבל עם וו לישה. מערבלים על מהירות נמוכה עד איחוד החומרים ואז מגבירים למהירות גבוהה ולשים כ-10 דקות.

משטחים את הבצק לצורה מלבנית על מגש עם נייר אפייה ומכסים בניילון נצמד.

מניחים בצד להתפחה של 30 דקות במקום סגור, חמים ולח (כמו תנור מכובה שיש בתחתית שלו  קערת מים רותחים) .

לאחר 30 דקות מורידים את נפח הבצק על ידי שיטוחו.

מכסים שוב בניילון הנצמד ומכניסים למקרר להתפחה נוספת של שעה.

מרדדים את הבצק לעובי של כ-2 ס"מ.

קורצים עיגולים לצורת סופגנייה עם חור בפנים בעזרת קורצן חלק בקוטר 5.5 ס"מ.

בתוכו קורצים עיגול נוסף בקוטר 3 ס"מ ומוציאים אותו.

את שאריות הבצק שמים בצד ומרדדים מחדש על מנת לקרוץ סופגניות נוספות.

מניחים כל עיגול על ריבוע קטן של נייר אפייה.

מניחים להתפחה אחרונה של 45 דקות במקום סגור חמים ולח.

בינתיים מכינים את המלית

מקציפים את כל החומרים יחד ושומרים בקירור.

מטגנים את הסופגניות

מחממים שמן עמוק (רצוי לטמפרטורה של 180 מעלות).

מכניסים את הסופגניות לשמן כך שיהיו במגע ישיר עם השמן.

משחררים בעדינות את נייר האפייה.

מטגנים עד להשחמה בצד אחד.

הופכים את הסופגניות עד להשחמה בצד השני.

מצננים על נייר סופג.

ממלאים בקרם

מעבירים את הקרם לשקיות זילוף וממלאים את החור שיש בסופגניות.

מומלץ לזלף מעל הסופגנייה באופן דקורטיבי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר