חומרים:
1 קילו קמח לבן
140 גרם חלמון ביצה
330 גרם חלב
30 גרם דבש
120 גרם אבקת סוכר
50 גרם שמרים טריים של שמרית +משפר אפיה של שמרית (מגיע יחד)
40 גרם ברנדי
150 גרם חמאה
25 גרם מלח
אופן ההכנה:
מנפים קמח לבן ביחד עם אבקת סוכר.
מוסיפים את משפר האפיה והשמרים ומערבבים.
מוסיפים את שאר החומרים ללא המלח ולשים לבצק במשך 4 דקות.
מוסיפים את המלח ולשים 2 דקות נוספות.
נותנים לבצק מנוחה של 35 דקות ולאחר מכן מרדדים את הבצק על שולחן מקומח וקורצים עיגולים של 40 גרם כל יחידה.
לאחר שהסופגניות מכפילות את עצמן מטגנים בשמן עמוק.
ממלאים בריבת תותים.
טיפים להכנת סופגניות:
טובלים כף עץ בשמן אם יוצאים בועות סימן שהשמן חם.
שמן מכותנה טוב יותר לטיגו .
גזר בשמן מונע את התחמצנות השמן ושומר עליו.
במחבת מולטי שף קל מאד לטגן את הסופגניות ולא צריך הרבה שמן.
ניתן למלא ולקשט את הסופגניות כיד הדמיון.