חומרים:
1 תפו"א מבושל, מסונן ומעוך למחית
25-30 גרם שמרים טריים
1 כפית סוכר
2 כוסות קמח
כ-1 כוס מים פושרים
שמן לטיגון עמוק
לסירופ:
4 כוסות סוכר
2 כוסות מים
1 כף מיץ לימון
1 כפית מי ורדים
1 תפוז טרי חצוי
אופן ההכנה:
להכנת הבצק:
אם משתמשים בקוביית שמרים: ממיסים את השמרים עם 4 כפות מים וסוכר, ומניחים בצד להתססה.
שמים את הקמח במיקסר עם גיטרה, ומוסיפים את תערובת השמרים.
מוסיפים לאט מים פושרים לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את מחית תפו"א ומערבלים 10-12 דקות במהירות בינונית לקבלת תערובת בצק רכה מאד, חלקה ואחידה.
מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
אופן הכנה לסירופ:
ממיסים את הסוכר עם המים ומבשלים על אש בינונית תוך בחישה עד לסף רתיחה.
כשהסירופ רותח, מפסיקים לבחוש.
מוסיפים את התפוז ומיץ הלימון, ומרתיחים עוד דקה-שתיים.
מצננים לטמפרטורת החדר ומוסיפים מי ורדים.
הסירופ חייב להיות צונן לגמרי בזמן השימוש – לכן יש לקררו.
מחממים שמן לטיגון עמוק.
יוצרים מהבצק "נחשים" קטנים ומטילים לשמן העמוק והחם.
מטגנים את "הנחשים" עד שהם מזהיבים מכל הצדדים.
מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים על מגבת-נייר.
טובלים את "הנחשים" בסירופ הקר בעודם חמים, מוציאים ומגישים .