סופגניות יווניות

חומרים:1 תפו"א מבושל, מסונן ומעוך למחית25-30 גרם שמרים טריים 1 כפית סוכר2 כוסות קמחכ-1 כוס מים פושריםשמן לטיגון עמוקלסירופ:4 כוסות סוכר2 כוסות מים1 כף מיץ לימון1 כפית מי ורדים 1 תפוז טרי חצוי אופן ההכנה:להכנת הבצק:אם משתמשים בקוביית שמרים: ממיסים את השמרים עם 4 כפות מים וסוכר, ומניחים בצד להתססה.שמים את הקמח במיקסר עם גיטרה, ומוסיפים את תערובת השמרים.מוסיפים לאט מים פושרים לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את מחית תפו"א ומערבלים 10-12 דקות במהירות בינונית לקבלת תערובת בצק רכה מאד, חלקה ואחידה.מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.אופן הכנה לסירופ:ממיסים את הסוכר עם המים ומבשלים על אש בינונית תוך בחישה עד לסף רתיחה.כשהסירופ רותח, מפסיקים לבחוש.מוסיפים את התפוז ומיץ הלימון, ומרתיחים עוד דקה-שתיים.מצננים לטמפרטורת החדר ומוסיפים מי ורדים.הסירופ חייב להיות צונן לגמרי בזמן השימוש – לכן יש לקררו.מחממים שמן לטיגון עמוק.יוצרים מהבצק "נחשים" קטנים ומטילים לשמן העמוק והחם.מטגנים את "הנחשים" עד שהם מזהיבים מכל הצדדים. מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים על מגבת-נייר.טובלים את "הנחשים" בסירופ הקר בעודם חמים, מוציאים ומגישים .

חומרים:
1 תפו"א מבושל, מסונן ומעוך למחית
25-30 גרם שמרים טריים
1 כפית סוכר
2 כוסות קמח
כ-1 כוס מים פושרים
שמן לטיגון עמוק
לסירופ:
4 כוסות סוכר
2 כוסות מים
1 כף מיץ לימון
1 כפית מי ורדים
1 תפוז טרי חצוי

אופן ההכנה:
להכנת הבצק:
אם משתמשים בקוביית שמרים: ממיסים את השמרים עם 4 כפות מים וסוכר, ומניחים בצד להתססה.
שמים את הקמח במיקסר עם גיטרה, ומוסיפים את תערובת השמרים.
מוסיפים לאט מים פושרים לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את מחית תפו"א ומערבלים 10-12 דקות במהירות בינונית לקבלת תערובת בצק רכה מאד, חלקה ואחידה.
מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
אופן הכנה לסירופ:
ממיסים את הסוכר עם המים ומבשלים על אש בינונית תוך בחישה עד לסף רתיחה.
כשהסירופ רותח, מפסיקים לבחוש.
מוסיפים את התפוז ומיץ הלימון, ומרתיחים עוד דקה-שתיים.
מצננים לטמפרטורת החדר ומוסיפים מי ורדים.
הסירופ חייב להיות צונן לגמרי בזמן השימוש – לכן יש לקררו.
מחממים שמן לטיגון עמוק.
יוצרים מהבצק "נחשים" קטנים ומטילים לשמן העמוק והחם.
מטגנים את "הנחשים" עד שהם מזהיבים מכל הצדדים.
מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים על מגבת-נייר.
טובלים את "הנחשים" בסירופ הקר בעודם חמים, מוציאים ומגישים .

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר