חומרים:
420 גר' קמח (3 כוסות)
5 גר' מלח (כפית)
35 גר' שמרים טריים
100 גר' חמאה + 50 גר' שמן קנולה (1/4 כוס)
3 ביצים מס' L
50 גר' מים (1/4 כוס)
1 כף ברנדי
1 כפית תמצית וניל
¼ תפוז מגורד
חומרים למילוי:
¼1 כוסות סוכר
70 גר' תות שדה טרי (שהעברנו בלנדר כמו "מחית")
1/3 כוס דבש
1 שקית ג'לטין (14 גר') + 1/3 כוס מים קרים
70 גר' תות שדה טרי
1/3 כוס דבש
אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
לשים את כל החומרים בין 15-12 דקות בתוך מג'ימיקס במהירות בינונית.
מכסים את קערת המיקסר במגבת מטבח ומתפיחים כ- 45 דקות בטמפרטורת החדר. מורידים את הנפח לבצק ומחלקים ל- 15 יחידות ומכדררים לכדורים.
מתפיחים כשעה.
מחממים בסיר גבוה שמן קנולה (שממלא כ- 3/4 גובה סיר), ומטגנים את הסופגניות כ- 3 דקות מכל צד.
הכנת המילוי:
מרתיחים סוכר, דבש ותות שדה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד 2 דקות.
מעבירים למיקסר ומקציפים יחד עם שאר החומרים הנוספים כ- 10 דקות במהירות בינונית – גבוהה.
מעבירים לשקית זילוף וממלאים סופגניות.
טיפ להגשה:
ניתן לקשט את הסופגניות בחתיכות מרשמלו קנוי.
רשת 'שמו קונדיטוריה', www.shemo.co.il