fbpx

סופגניות מתוקות לחנוכה

כמות: 12-16 סופגניותחומרים1 ק"ג קמח60 גרם שמרים cc300 מים פושרים200 גרם מרגרינה רכה60 גרם אבקת סוכר2 גביעי אשל 2 ביצים2 חלמונים1 כף תמצית ונילחצי ליטר מים קריםלמליתקונפיטורת עגבניות שרי/ ריבת פירות יער/ או כל מלית אחרת.לציפויאבקת סוכר/ שוקלד קריספיאופן ההכנהמניחים את הקמח בקערה, יוצרים גומה במרכז הקערה, מניחים את השמרים הטריים והמים החמים ומחכים מספר דקות עד שהשמרים נמסים.מתחילים לעבד את הקמח עם השמרים, מוסיפים את שאר החומרים מלבד המים הקרים. את המים הקרים מוסיפים בהדרגה עד ליצירת בצק אחיד וחלק. מניחים את הבצק במקום חמים כחצי שעה עד שהוא מכפיל את נפחו.משמנים את הידיים בשמן ומחלקים את הבצק לכדורים.מתפיחים שנית כ-15 דקות עד שהבצק תופח שוב.מטגנים בשמן עמוק בחום בינוני.טיפ השףלהעשרת צבע הסופגניה בזמן הטיגון, מומלץ להוסיף לשמן גזר חצוי לאורכו.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

כמות: 12-16 סופגניות

חומרים
1 ק"ג קמח
60 גרם שמרים
cc300 מים פושרים
200 גרם מרגרינה רכה
60 גרם אבקת סוכר
2 גביעי אשל
2 ביצים
2 חלמונים
1 כף תמצית וניל
חצי ליטר מים קרים

למלית
קונפיטורת עגבניות שרי/ ריבת פירות יער/ או כל מלית אחרת.

לציפוי
אבקת סוכר/ שוקלד קריספי

אופן ההכנה
מניחים את הקמח בקערה, יוצרים גומה במרכז הקערה, מניחים את השמרים הטריים והמים החמים ומחכים מספר דקות עד שהשמרים נמסים.

מתחילים לעבד את הקמח עם השמרים, מוסיפים את שאר החומרים מלבד המים הקרים.

את המים הקרים מוסיפים בהדרגה עד ליצירת בצק אחיד וחלק. מניחים את הבצק במקום חמים כחצי שעה עד שהוא מכפיל את נפחו.
משמנים את הידיים בשמן ומחלקים את הבצק לכדורים.

מתפיחים שנית כ-15 דקות עד שהבצק תופח שוב.

מטגנים בשמן עמוק בחום בינוני.

טיפ השף
להעשרת צבע הסופגניה בזמן הטיגון, מומלץ להוסיף לשמן גזר חצוי לאורכו.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר