סופגניות מתוקות עם ריבות עוד יותר מתוקות

 

מצרכים:
100 גרם חמאה או מרגרינה רכה
4 חלמונים
4 כפות סוכר
40 גרם שמרים
500 גרם קמח
11/4 כוס חלב פושר או מים
2 כפות קוניאק או משקה חריף
קורט מלח
כפית לימון מגורר
כפית וניל

אופן ההכנה:
לערבב את כל החומרים במיקסר מספר דקות עד שכל המסה מתאחדת לבצק אחיד וגמיש.
להניח לתפיחה עד שהכמות מוכפלת.
ללוש שוב ולהתפיח שנית.
ליצור עיגולים יפים – אפשר להיעזר במעט שמן על הידיים.
לטגן בשמן עמוק חם.
מומלץ להכין עיגולים בגדלים שונים גדולים וקטנים, לבחירת הסועדים ולאלה שרק רוצים לטעום.

המלצה לטיגון:
במהלך טיגון הצד הראשון לכסות את הסיר, ובטיגון הצד השני להסיר את המכסה.

המלצת הגשה:
כדי שיהיה מעניין ומגוון, כדאי להגיש ליד הסופגניות בקעריות קטנות, מספר סוגי ריבות בטעמים מעניינים, כגון קיווי, מנגו, אגסים, וכמובן ריבת תות שדה. כך כל אחד מתאים לעצמו את הריבה, ויכול גם לשלב בכל ביס טעם אחר. ריבות ביתיות משדרגות את הסופגנייה.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה