חומרים:
100 גרם מרגרינה
250 מיליגרם מים
100 גרם סוכר
200 גרם קמח
4 ביצים
1 פלפל צ'ילי חריף טרי
1 כפית ממרח צ'יפוטלה (לא להחליף עם סחוג)
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
מרתיחים על הגז את המים ביחד עם המרגרינה והסוכר.
מעבירים למיקסר עם גיטרה ומערבלים במהירות בינונית.
מוסיפים בהדרגה את הצ'ילי והצ'יפוטלה, לאחר מכן את הקמח, לבסוף את הביצים – ממשיכים לערבל במשך 5 דקות נוספות.
מזלפים צורות עגולותאליפסותכדורים בעזרת שק זילוף, ומניחים על גבי תבנית מכופה בנייר אפייה.
מכניסים למקפיא למשך 4 שעות לפחות (כדי לקבע את הצורות).
מחממים שמן על להבה חזקה ומכניסים לטיגון – ישירות מהמקפיא.
ניתן לפזר מעל אבקת סוכר או סוכר רגיל.