סופגניות צבעוניות

לרגל חנוכה מציעה חברת שמרית מתכון לסופגניות ביתיות בשלל ציפויים וקישוטים צבעוניים שיהפכו את שולחן החג לחגיגי ושמח במיוחד. הסופגניות במילוי ריבה ובשימוש בתחליף מרגרינה על בסיס שמן קוקוס

לציפוי בצבע אדום או סגול מחממים במיקרו תותים או אוכמניות קפואות עד לריכוך. מניחים במסננת מעל ציפוי שוקולד חום או לבן ומועכים בעזרת מזלג לתוך הציפוי. צילום חן שוקרון
לציפוי בצבע אדום או סגול מחממים במיקרו תותים או אוכמניות קפואות עד לריכוך. מניחים במסננת מעל ציפוי שוקולד חום או לבן ומועכים בעזרת מזלג לתוך הציפוי. צילום חן שוקרון

מצרכים לכ-20 מיני-סופגניות

לבצק

1 חבילת קמח (1 ק"ג)

1 שמרים טריים כמו של שמרית (50 גר')

1  כפית מלח

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

1 כפית גרידת לימון

1 ביצה

75 גרם נטורינה קוקוס שמרית רכה

1 וחצי כוסות חלב פושר (360 מ"ל. ניתן להחליף במים)

למילוי

400 גרם ריבת תות או פטל

לציפויים

ראו בהמשך

צילום חן שוקרון
צילום חן שוקרון

אופן ההכנה

בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים קלות במהירות איטית את כל החומרים פרט לנטורינה והחלב.

מוסיפים בהדרגה את הנטורינה והחלב.

לשים במהירות בינונית כ-8 דקות עד קבלת בצק אחיד ורך.

משמנים את הבצק מכל צדדיו, עוטפים בניילון נצמד ומשהים לתפיחה עד הכפלת נפח כשעה עד שעה וחצי. יוצרים מהבצק 20 כדורים חלקים בקוטר 4 ס"מ.

מניחים כל כדור על ריבוע נייר אפייה גזור לריבועים.

מכסים ומתפיחים עד הכפלת נפח.

מחממים 1 ליטר שמן בסיר רחב ועמוק ל- 170 מעלות (השמן חם דיו כאשר מכניסים כף מעץ ומופיעות בועיות סביב הכף).

מעבירים את הבצק לשמן בעזרת הנייר.

מטגנים כל כדור 2-3 דקות מכל צד עד קבלת גוון זהוב. ממלאים בריבה ובוזקים אבקת סוכר.

להחדרת המלית בקלות – מעבירים את הריבה כשהיא מהולה במעט מים לבקבוק לחיץ. חותכים את הפיה באלכסון להחדרה קלה.

הכנת הציפויים

לציפוי שוקולד חלב-מריר-לבן

מביאים לרתיחה 100 מ"ל שמנת מתוקה.

יוצקים לקערה עם 200 גרם שוקולד שבור לקוביות ומערבבים.

ניתן להשתמש בשוקולד לבן, חלב או מריר.

מצננים מעט וטובלים.

לציפוי בצבע אדום או סגול

מחממים במיקרו תותים או אוכמניות קפואות עד לריכוך (כחצי דקה).

מניחים במסננת מעל ציפוי השוקולד (חום או לבן).

מועכים בעזרת מזלג לתוך הציפוי.

לציפויים נוספים

מחממים קלות במיקרוגל אחד הממרחים: חלבה, שוקולד, לוטוס.

מצננים מעט וטובלים כל חלק עליון של הסופגנייה בציפוי ומניחים בצלחת.

עיטור הסופגניות

ניתן לעטר בקוקוס טחון, קוקוס קלוי, שקדים, אגוזים, שברי קורנפלקס, תותים, עוגיות, שוקולד קצוץ ועוד.

 

 

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה