סופגניות

חומרים ל-40-43 סופגניות:1/2 ק"ג קמח1/3 כוס סוכר (50 גר')1 כפית מלח (10 גר')3/4 כוס חלב/מים (150 גר')4 ביצים175 גר' חמאה20 גר' שמרים – שימרית – שמרים טריים שאין צורך בהמסתם1 כף ברנדיאופן ההכנה:מערבבים במיקסר, עם וו לישה, את הקמח, שמרים, סוכר וחלב.מוסיפים את הביצים, מלח, ולשים במשך 7 דקות במהירות בינונית-איטית.מוסיפים את החמאה בהדרגה תוך כדי לישה, עד קבלת בצק חלק ואחיד ללא בליטות.מוציאים הבצק ועוטפים בניילון נצמד מקומח למשך שעה וחצי בטמפרטורת החדר, עד הכפלת נפח הבצק. מוציאים את האוויר מהבצק, מכסים שנית בניילון ומכניסים למקרר למשך כשעתיים.מחלקים את הבצק ל-40 יחידות של 35 גר' כל אחת, ומגלגלים לכדורים. מתפיחים עד הכפלת הנפח בטמפרטורת החדר.מחממים שמן בוטנים, חמניות או כותנה.מטגנים כך שתחילה מכניסים את החלק שקיבל "קליפה" לשמן, והופכים לאחר כ-3 דקות למשך 3 דקות נוספות. ממלאים בעזרת שק זילוף בריבת משמש, ריבת חלב, פובידל, רוזמרי או ריבה מעורבת.בוזקים מעל אבקת סוכר ומגישים.טיפים:להכנת הבצק:חשוב מאוד להקפיד על זמני לישה, קרי: 13 דקות, וכן על המהירות האיטית בלישה בעזרת הוו לישה.כמו כן, חשוב להקפיד על טמפרטורת החמאה בזמן הכנסתה לבצק – קוביות ובטמפרטורת החדר. בזמן התפיחה:יש לחמם תנור ל-50 מעלות ולכבות אותו. להכניס תבנית עם מים לתנור, ובמקביל להכניס את הסופגניות לתפיחה עד הכפלת הנפח.זאת על מנת שתקבל קליפה חיצונית קשה, והסופגנייה לא תתהפך מייד בכניסתה לטיגון בשמן. לחילופין, יש לכסות את הסופגניות במטלית בד – מטלית מטבח.שמן: רצוי להשתמש בשמן כותנה שאינו נשרף ואינו מעלה ריחות, וכן ניתן להשתמש בו במהלך ימי חג החנוכה לטיגונים נוספים.

חומרים ל-40-43 סופגניות:
1/2 ק"ג קמח
1/3 כוס סוכר (50 גר')
1 כפית מלח (10 גר')
3/4 כוס חלב/מים (150 גר')
4 ביצים
175 גר' חמאה
20 גר' שמרים – שימרית – שמרים טריים שאין צורך בהמסתם
1 כף ברנדי

אופן ההכנה:
מערבבים במיקסר, עם וו לישה, את הקמח, שמרים, סוכר וחלב.
מוסיפים את הביצים, מלח, ולשים במשך 7 דקות במהירות בינונית-איטית.
מוסיפים את החמאה בהדרגה תוך כדי לישה, עד קבלת בצק חלק ואחיד ללא בליטות.
מוציאים הבצק ועוטפים בניילון נצמד מקומח למשך שעה וחצי בטמפרטורת החדר, עד הכפלת נפח הבצק.
מוציאים את האוויר מהבצק, מכסים שנית בניילון ומכניסים למקרר למשך כשעתיים.
מחלקים את הבצק ל-40 יחידות של 35 גר' כל אחת, ומגלגלים לכדורים.
מתפיחים עד הכפלת הנפח בטמפרטורת החדר.
מחממים שמן בוטנים, חמניות או כותנה.
מטגנים כך שתחילה מכניסים את החלק שקיבל "קליפה" לשמן, והופכים לאחר כ-3 דקות למשך 3 דקות נוספות.
ממלאים בעזרת שק זילוף בריבת משמש, ריבת חלב, פובידל, רוזמרי או ריבה מעורבת.
בוזקים מעל אבקת סוכר ומגישים.

טיפים:
להכנת הבצק:
חשוב מאוד להקפיד על זמני לישה, קרי: 13 דקות, וכן על המהירות האיטית בלישה בעזרת הוו לישה.
כמו כן, חשוב להקפיד על טמפרטורת החמאה בזמן הכנסתה לבצק – קוביות ובטמפרטורת החדר.

בזמן התפיחה:
יש לחמם תנור ל-50 מעלות ולכבות אותו. להכניס תבנית עם מים לתנור, ובמקביל להכניס את הסופגניות לתפיחה עד הכפלת הנפח.
זאת על מנת שתקבל קליפה חיצונית קשה, והסופגנייה לא תתהפך מייד בכניסתה לטיגון בשמן.
לחילופין, יש לכסות את הסופגניות במטלית בד – מטלית מטבח.

שמן:
רצוי להשתמש בשמן כותנה שאינו נשרף ואינו מעלה ריחות, וכן ניתן להשתמש בו במהלך ימי חג החנוכה לטיגונים נוספים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר