סופגניות

מצרכים:1 ק"ג קמח80 גר' שמרים לחים (קובייה וחצי)1 כפית שטוחה מלח3/4 כוס סוכר150 גר' חמאה 2 ביצים4 חלמונים1/4 כוס ברנדיגרידה מתפוז שלםכ- 1/2 כוס חלב (לפי ספיגה)אופן ההכנה:לשים את כל החומרים עד לקבלת בצק (לשמור שלא יהיה מגע ישיר בין שמרים ומלח או שומן). נותנים לבצק לתפוח עד הכפלת הנפח.מחלקים את הבצק לכדורים בגודל 50 גר' (בגודל כדור פינג-פונג).משמנים תבנית עם נייר אפייה, מקמחים מעט.מניחים את הכדורים על התבנית במרווחים גדולים.מורחים כל כדור בחמאה מומסת.מכסים בניילון ומתפיחים עד להכפלת הנפח.מחממים שמן עמוק ל- 160 מעלות.מטגנים בערך 3 דקות מכל צד עד שהן משחימות.מקררים מספר דקות וממלאים במילוי הרצוי.

מצרכים:
1 ק"ג קמח
80 גר' שמרים לחים (קובייה וחצי)
1 כפית שטוחה מלח
3/4 כוס סוכר
150 גר' חמאה
2 ביצים
4 חלמונים
1/4 כוס ברנדי
גרידה מתפוז שלם
כ- 1/2 כוס חלב (לפי ספיגה)

אופן ההכנה:
לשים את כל החומרים עד לקבלת בצק (לשמור שלא יהיה מגע ישיר בין שמרים ומלח או שומן).
נותנים לבצק לתפוח עד הכפלת הנפח.
מחלקים את הבצק לכדורים בגודל 50 גר' (בגודל כדור פינג-פונג).
משמנים תבנית עם נייר אפייה, מקמחים מעט.
מניחים את הכדורים על התבנית במרווחים גדולים.
מורחים כל כדור בחמאה מומסת.
מכסים בניילון ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
מחממים שמן עמוק ל- 160 מעלות.
מטגנים בערך 3 דקות מכל צד עד שהן משחימות.
מקררים מספר דקות וממלאים במילוי הרצוי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר