סופגנייה בריאה

רכיבים לכ- 15-20 סופגניות: 4 כוסות קמח חיטה מלאה אורגני5 כפות סוכר קנים אורגני40 גר' שמרים טריים1 כוס חלב1/2 כוס מים פושרים1/2 כוס שמן קנולה אורגני2 חלמוני ביצה אורגניתקורט מלחאופן ההכנה:בקערה קטנה ממיסים את השמרים בחלב + 1 כפית מהסוכר.מערבבים לעיסה חלקה ומניחים בצד עד להופעת בועות.מנפים 2 כוסות קמח לקערה גדולה עם החלב, המים הסוכר, חלמוני הביצה השמן והמלח, ומערבבים היטב.מנפים את שארית הקמח פנימה ומערבבים בצורת קיפול את העיסה – להמשיך עד לקבלת בצק אחיד ודביק/נוזלי.נותנים לבצק לתפוח כשעה במקום חמים (רצוי לכסות את הקערה במגבת).ללוש בשנית את הבצק ולהניח להתפחה שנייה, עד אשר הבצק מכפיל את נפחו.יוצרים כדורי בצק בגודל קטן/בינוני, ומניחים שוב לבצק לתפוח על גבי מגבת כ-8-10 דקות.לחמם סיר בשמן עמוק כך שיהיה חם אך לא רותח, ולטגן בשמן עמוק ולא רדוד.מכניסים את הבצק לסיר השמן על להבה נמוכה.בודקים סופגנייה ראשונה על מנת לראות אם מוכנה מבפנים.מוציאים מהשמן ומניחים על מסננת ונייר סופג.ניתן להוסיף ממגוון מעדני הפרי האורגניים של אדמה באמצעות מזרק.לפזר אבקת אפיה על הסופגנייה.טיפים לסופגנייה בריאה מחברת "אדמה":• סופגניות גדולות עדיפות על פני סופגניות קטנות, כך ששטח הפנים קטן ופחות שמן נספג.• מומלץ לאחר יצירת עיגולי הבצק להניח לסופגניות לנוח ולתפוח שוב מספר דקות לפני הטיגון – כך יספגו פחות שמן.• מומלץ לטגן את הסופגניות עם מספר פרוסות של תפוח אדמה, על מנת למנוע חריכת הסופגניות וחמצון השמן. טלי גרינברג היא דיאטנית קלינית ויועצת לחברת "אדמה"

רכיבים לכ- 15-20 סופגניות:
4 כוסות קמח חיטה מלאה אורגני
5 כפות סוכר קנים אורגני
40 גר' שמרים טריים
1 כוס חלב
1/2 כוס מים פושרים
1/2 כוס שמן קנולה אורגני
2 חלמוני ביצה אורגנית
קורט מלח

אופן ההכנה:
בקערה קטנה ממיסים את השמרים בחלב + 1 כפית מהסוכר.
מערבבים לעיסה חלקה ומניחים בצד עד להופעת בועות.
מנפים 2 כוסות קמח לקערה גדולה עם החלב, המים הסוכר, חלמוני הביצה השמן והמלח, ומערבבים היטב.
מנפים את שארית הקמח פנימה ומערבבים בצורת קיפול את העיסה – להמשיך עד לקבלת בצק אחיד ודביק/נוזלי.
נותנים לבצק לתפוח כשעה במקום חמים (רצוי לכסות את הקערה במגבת).
ללוש בשנית את הבצק ולהניח להתפחה שנייה, עד אשר הבצק מכפיל את נפחו.
יוצרים כדורי בצק בגודל קטן/בינוני, ומניחים שוב לבצק לתפוח על גבי מגבת כ-8-10 דקות.
לחמם סיר בשמן עמוק כך שיהיה חם אך לא רותח, ולטגן בשמן עמוק ולא רדוד.
מכניסים את הבצק לסיר השמן על להבה נמוכה.
בודקים סופגנייה ראשונה על מנת לראות אם מוכנה מבפנים.
מוציאים מהשמן ומניחים על מסננת ונייר סופג.
ניתן להוסיף ממגוון מעדני הפרי האורגניים של אדמה באמצעות מזרק.
לפזר אבקת אפיה על הסופגנייה.

טיפים לסופגנייה בריאה מחברת "אדמה":
• סופגניות גדולות עדיפות על פני סופגניות קטנות, כך ששטח הפנים קטן ופחות שמן נספג.
• מומלץ לאחר יצירת עיגולי הבצק להניח לסופגניות לנוח ולתפוח שוב מספר דקות לפני הטיגון – כך יספגו פחות שמן.
• מומלץ לטגן את הסופגניות עם מספר פרוסות של תפוח אדמה, על מנת למנוע חריכת הסופגניות וחמצון השמן.

טלי גרינברג היא דיאטנית קלינית ויועצת לחברת "אדמה"

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר