סופגניית שוקולד במילוי קרם פירות יער

 

מתכון לכ- 40 יחידות

חומרים:
לבצק:
¾ 6 כוסות קמח (950 גרם)
1/3 כוס קקאו כהה מאיכות טובה (50 גרם)
1 שקית "שמרית" או 1 קובית "שמרית" (50 גרם)
¾ כוס סוכר (160 גרם)
1/2 1- 3/4 1 חלב (400-350 מ"ל)
4 ביצים מס' 3
1/2 כף מלח
150 גרם חמאה רכה
100 גרם שוקולד צ'יפ (לא חובה)

לקרם פירות יער:
(רצוי להכין יום קודם)
6 ביצים מס' 3
6 חלמונים
כ-1 כוס (225 גרם) מחית פרי (פטל, מנגו מפרי קפוא או טרי או כל פרי אחר)
1 כוס + 1 כף סוכר (225 גרם)
200 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
לגיוון: ניתן להחליף את קרם פירות היער בקונפיטורה לפי הטעם או בקרם וניל.
למתכון פרווה: ניתן להחליף חלב במים וחמאה במרגרינה (מחמאה).

אופן ההכנה:
לבצק:
שמים בקערת מערבל את החלב, הסוכר והשמרים ומערבבים בעזרת כף עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את שאר החומרים ולשים בעזרת וו הלישה 5 דקות במהירות איטית, ועוד 4 דקות במהירות גבוהה עד לקבלת בצק רך וגמיש. (במידה והבצק יבש מדי מוסיפים חלב לפי הצורך).
עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים בטמפרטורת החדר עד להכפלת נפחו.
לאחר התפיחה יוצרים 40 כדורים – כ-50 גרם כל אחד.
מניחים את הכדורים על תבנית משומנת ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הסופגניות כ-2 דקות מכל צד עד להזהבה.
מניחים על נייר סופג.

לקרם פירות יער:
שמים בקערה מעל סיר עם מים חמים (בן מארי) את הביצים, החלמונים, מחית הפרי והסוכר.
טורפים בעזרת מטרפה ידנית עד להסמכה.
מסירים מהלהבה ומקררים לחום שפתיים (35 מעלות).
מוסיפים את קוביות החמאה ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
מעבירים למקרר עד להתייצבות. רצוי ללילה.

להגשה:
ממלאים את הסופגניות בקרם פירות יער.
בוזקים אבקת סוכר ומקשטים בפירות יער.

ניתן להכין קרם וניל:
1 כוס חלב, 1 מיכל שמנת מתוקה ו-1 חבילה אינסטנט פודינג וניל,
שמים בקערת מערבל את החומרים לקרם ומקציפים עד לקבלת מרקם של קרם יציב, ממלאים הסופגניות בקרם, בוזקים אבקת סוכר.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה