מתכון ל- 6 שיפודים
רכיבים:
400 גר' נתחי שפיץ צ'אך טרי "אדום אדום" חתוך לקוביות בגודל של 2*2 ס"מ
למרינדה:
1 בצל קצוץ דק
6 כפות שמן זית
מיץ סחוט מ- ½1 לימון טרי
כפית נענע יבשה
כפית מיורן יבש
½1 כפות פטרוזיליה קצוצה טרייה
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
לשיפוד:
פלפל אדום טרי
בצל קטן
מיץ לימון טרי
אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי המשרה ומשרים בתוכם את קוביות הבשר לשעתיים בטמפרטורת החדר, או למספר שעות במקרר.
חותכים את הפלפל והבצל לקוביות בגודל קוביות הבשר.
מוציאים את קוביות הבשר מהמרינדה ומשפדים על שיפודי מתכת או שיפודי עץ (שהושרו במים לילה לפני למניעת שריפתם). מ
שפדים קוביית בשר, בצל, פלפל וחוזר חלילה.
לצלייה על האש:
מניחים את השיפוד על-גבי הרשת וצולים עד לדרגת ההכנה הרצויה (חשוב לשמור על מידת חום בינונית-נמוכה).
במהלך הצלייה מסובבים את השיפוד מדי פעם לקבלת צלייה אחידה מכל הצדדים, ומושחים את הבשר במרינדה.
לסיום סוחטים מעל מיץ לימון טרי.
הערה:
מומלץ להוסיף מלח רק בתום הבישול, בהתאם לצורך, מאחר והבשר מנוקר ומוכשר.
צילום דנה ויינר