סופלה בנייה (תפיחות מטוגנות) ברוטב פטל עדין

 

מתכון עבור כ- 25 לביבות קטנות העשויות מבצק רבוך (כמו זה של פחזניות)

חומרים לבצק רבוך:
6 ביצים
250 גרם קמח
חצי ליטר חלב או מים
125 גרם מרגרינה או חמאה
30 גרם צימוקים
קורט מלח, קורט סוכר

חומרים לרוטב:
200 גרם פירות יער לפי בחירה (אפשר גם קפואים)
קורט סוכר
מעט מים לדילול או סירופ סוכר
גרעיני מקל וניל או מקל וניל אחד
אגוזי פקאן מסוכרים

אופן ההכנה:
נחמם חלב או מים בסיר קטן, נוסיף את המרגרינה או החמאה עד להמסה, ואז את המלח והסוכר.
לאחר מכן נוסיף קמח ונוריד מהאש מייד. נבחש היטב עד לקבלת תערובת חלקה.
נקרר מעט את העיסה ונעביר למיקסר המוסים המיוחד של קוויזינארט.
נוסיף ביצים בהדרגה עד לקבלת תערובת אחידה, נכניס את הצימוקים ונפסיק לערבב.
כעת נחמם שמן עמוק בסיר טיגון כמו זה של כרומקס.
ניצור לביבה קטנה בעזרת שתי כפיות משומנות, ונטגן אותה בשמן עד לקבלת צבע זהוב. נוציא ונניח על מגבת מטבח בכדי לספוג את עודפי השמן.

הכנת הרוטב:
נשתמש במיני קוצץ של Cuisinart, המיועד להכנת מחיות ורטבים:
נכניס לתוכו את פירות היער עם הסוכר והמים.
נטחן אותם, נוסיף וניל ונטחן עוד קצת.
בזמן ההגשה נפזר מעל הסופלה בנייה את הרוטב ומעליו את האגוזים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה