סופלה דבש במלית תפוחי עץ עם טפטופי קלוודוס ברוטב תאנים

 

סופלה דבש ל- 4 סועדים
100 מ”ל מים או שמנת
50 גר’ חמאה/מחמאה
60 גר’ קמח
קורט מלח
קורט סוכר
2 ביצים
1 כף דבש

אופן ההכנה
מחממים בסיר את המים והחמאה עד להמסה ומורידים מהאש. מוסיפים את הקמח, המלח, הסוכר והדבש. מעבירים למיקסר ובמהירות נמוכה ומוסיפים בהדרגתיות את הביצים עד לקבלת מסה דביקה.

מעבירים לתבניות האישיות המשומנות ואופים בחום של 200 מעלות ל- 12 דקות. רצוי ליצור בקע במרכז המסה.

להגיש חם.

רוטב תאנים
6 תאנים יבשות
רבע כוס יין אדום
2 כפות סוכר
חצי מקל וניל חצוי לשתיים
1 מקל קינמון
כפית ברנדי

אופן ההכנה
מבשלים בסיר את כל המצרכים יחד כ- 10 דקות. מוציאים את המקלות וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק.

מלית תפוחי עץ בקלוודוס
2 תפוחי עץ גרנד מקולפים וחתוכים לקוביות
20 גר’ מחמאה
1 כף דבש
קורט קינמון
1 כפית של מיץ לימון טרי
2 כפות קלוודוס (ליקר תפוחים)

אופן ההכנה
ממיסים את המחמאה וצורבים את תפוחי העץ כדקה. מוסיפים את הדבש, הקינמון ומיץ הלימון לעוד דקה. מוסיפים את הקלוודוס ומוציאים מהאש וממלאים את הסופלה החם.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה