סופלה תפוחי אדמה וגבינה

מתכון ל- 5 אנשיםחומרים:5 יח' תפו"א מבושלים וקלופים100 גר' גבינת טוב טעם1/2 בצל סגול קצוץ3 כפות כרישה חתוכה גס2 שיני שום קצוצות2 כפות שמנת חמוצה "מחלבת טרה"100 גר' גבינה צהובה בסגנון הולנדי3 ביצים מופרדות1 כף קמח תופחמלח, פלפל לבן, אגוז מוסקטמעט חמאה לשימון התבניות האישיות.אופן ההכנה:מועכים בקערה את תפו"א לפירה עדין.מוסיפים את גבינת הטוב טעם ומערבבים היטב.מוסיפים את שאר המרכיבים פרט לחלבונים והמלח.מערבבים היטב עד קבלת תערובת אחידה.מקציפים בקערה נפרדת את החלבונים ומוסיפים מעט מלח עד קבלת קצף חזק ויציב.מקפלים את הקצף לתערובת. משמנים את כלי האפייה ויוצקים לתוכם את התערובת הסופית.אופים מייד בתנור שחומם מראש לחום של כ- 180 מעלות למשך כ- 20 דקות עד הזהבה.ומגישים את הסופלה מייד ביציאתו מהתנור.המלצת השף:ניתן לאפות גם בכלי סופלה אחד גדול, זמן אפייה כ- 35 דקות.מומלץ להחליף 2 תפו"א בבטטה.לאפות רק בכלים שמותאמים לאפיית סופלה.

מתכון ל- 5 אנשים

חומרים:
5 יח' תפו"א מבושלים וקלופים
100 גר' גבינת טוב טעם
1/2 בצל סגול קצוץ
3 כפות כרישה חתוכה גס
2 שיני שום קצוצות
2 כפות שמנת חמוצה "מחלבת טרה"
100 גר' גבינה צהובה בסגנון הולנדי
3 ביצים מופרדות
1 כף קמח תופח
מלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט
מעט חמאה לשימון התבניות האישיות.

אופן ההכנה:
מועכים בקערה את תפו"א לפירה עדין.
מוסיפים את גבינת הטוב טעם ומערבבים היטב.
מוסיפים את שאר המרכיבים פרט לחלבונים והמלח.
מערבבים היטב עד קבלת תערובת אחידה.
מקציפים בקערה נפרדת את החלבונים ומוסיפים מעט מלח עד קבלת קצף חזק ויציב.
מקפלים את הקצף לתערובת.
משמנים את כלי האפייה ויוצקים לתוכם את התערובת הסופית.
אופים מייד בתנור שחומם מראש לחום של כ- 180 מעלות למשך כ- 20 דקות עד הזהבה.
ומגישים את הסופלה מייד ביציאתו מהתנור.

המלצת השף:
ניתן לאפות גם בכלי סופלה אחד גדול, זמן אפייה כ- 35 דקות.
מומלץ להחליף 2 תפו"א בבטטה.
לאפות רק בכלים שמותאמים לאפיית סופלה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר