סופלה תפוחי אדמה וגבינה

 

מתכון ל- 5 אנשים

חומרים:
5 יח' תפו"א מבושלים וקלופים
100 גר' גבינת טוב טעם
1/2 בצל סגול קצוץ
3 כפות כרישה חתוכה גס
2 שיני שום קצוצות
2 כפות שמנת חמוצה "מחלבת טרה"
100 גר' גבינה צהובה בסגנון הולנדי
3 ביצים מופרדות
1 כף קמח תופח
מלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט
מעט חמאה לשימון התבניות האישיות.

אופן ההכנה:
מועכים בקערה את תפו"א לפירה עדין.
מוסיפים את גבינת הטוב טעם ומערבבים היטב.
מוסיפים את שאר המרכיבים פרט לחלבונים והמלח.
מערבבים היטב עד קבלת תערובת אחידה.
מקציפים בקערה נפרדת את החלבונים ומוסיפים מעט מלח עד קבלת קצף חזק ויציב.
מקפלים את הקצף לתערובת.
משמנים את כלי האפייה ויוצקים לתוכם את התערובת הסופית.
אופים מייד בתנור שחומם מראש לחום של כ- 180 מעלות למשך כ- 20 דקות עד הזהבה.
ומגישים את הסופלה מייד ביציאתו מהתנור.

המלצת השף:
ניתן לאפות גם בכלי סופלה אחד גדול, זמן אפייה כ- 35 דקות.
מומלץ להחליף 2 תפו"א בבטטה.
לאפות רק בכלים שמותאמים לאפיית סופלה.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה