סופריטו מהמטבח המצרי

 

נהוג להגיש את הסופריטו לצד הרבה לחם לבן ומרמומה – סלט עגבניות מבושל.

מרכיבים:
1 ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות קטנות (גולש) או חלקי עוף
1 ק"ג תפוחי אדמה פרוסים לפלחים
1/4 1 כוסות שמן
1 כף שטוחה של אבקת מרק עוף (אם יש ציר מרק עוף, עדיף)
כפית שטוחה של פלפל שחור
כפית שטוחה של כורכום
קורט מלח (מומלץ לטעום בסיום הבישול ולהוסיף רק במידת הצורך)

אופן ההכנה:
מטגנים במחבת עם כוס שמן את פלחי תפוחי האדמה עד קבלת גוון זהבהב. לטגן כל אחד ואחד, זה חשוב לטעם ולמראה של המנה.
בסיר נפרד מבשלים את הבשר בסיר בינוני עם מים המכסים את כל קוביות הבשר, במשך 15 דקות ומסננים.
בסיר רחב מחממים 1/4 כוס שמן, ומטגנים את הבשר המבושל ומוסיפים את התבלינים, למעט המלח. מערבבים הכל ומוסיפים כ-2 כוסות מים עד לרתיחה. מחלישים את הלהבה ומבשלים כשעה.
בשלב זה יש לבדוק שהבשר נעשה רך ומוסיפים לסיר הבשר את תפוחי האדמה שטוגנו מלמעלה ומכסים – לא מערבבים. משאירים לבישול נוסף של כחצי שעה.
בסיום ממליחים לפי הטעם ורק במידת הצורך.

ממתכוני יריד האוכל והאמנות הסקיתומרקט במסגרת פסטיבל לילות שאן 2013 שיתקיים בחול המועד סוכות בבית שאן






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה