סושי עם דג ברמונדי ופרג

פורים זה לא רק אוזני המן עם פרג. לקראת החג מציעה דנה פלג מתכון שישדרג את שולחן החג, עם טוויסט של פרג שמתאים לאווירה הפורימית. המתכון מיועד ל-15 רולים

לסיום מניחים מעל כל חתיכת סושי כפית של ממרח פרג. צילום ניר עצמון
לסיום מניחים מעל כל חתיכת סושי כפית של ממרח פרג. צילום ניר עצמון

מצרכים

2 כוסות אורז לסושי

2 כוסות מים

½ כוס חומץ אורז

2 כפות סוכר

כפית דבש

¼ כף מלח

אצות נורי

ירקות חתוכים: בצל ירוק, אבוקדו, צנון יפני כבוש.

300 גרם דג ברמונדי (3 חתיכות פילה)

ממרח פרג

מחצלת סושי

אופן ההכנה

מסננים את האורז במים עד שהמים נקיים וצלולים.

מרתיחים בסיר את המים והאורז.

כאשר הסיר מבעבע מנמיכים לאש נמוכה.

מבשלים במשך 25 דקות.

מורידים מהאש ומשאירים את המכסה סגור ל-20 דקות נוספות.

בסיר קטן מערבבים את החומץ, הסוכר, המלח והדבש ומצננים לרבע שעה.

מעבירים את האורז לקערה נפרדת ויוצקים מעליו את תערובת החומץ תוך כדי ערבוב.

ניתן גם ללוש. מתקבל אורז דביק.

עוטפים את מחצלת הסושי בניילון נצמד ומתחילים להרכיב את הסושי:

מניחים יחידה אחת של אצה בחלק המחוספס של המחצלת ולאחר מכן מפזרים אורז באופן שווה על האצה.

מניחים את הבצק הירוק, הצנון הכבוש ודג הברמונדי. מרטיבים מעט את השוליים ומגלגלים ומהדקים את הרול.

מניחים מעל הרול רצועות אבוקדו.

חותכים בעזרת סכין רטובה את הרול לעיגולים של 2 ס"מ.

לסיום מניחים מעל כל חתיכת סושי כפית של ממרח פרג.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה