סושי

חומרים:מחצלת לגילגול סושי דפי נורי (אצות מיובשות)נתחי דג ו/או ירקות (אבוקדו, מלפפון, בצל ירוק)אורז לסושי להגשה: רוטב סויהווסאביאת כל המצרכים הנדרשים תוכלו לרכוש בחנויות שמתמחות במוצרים מהמזרח, או אפילו בסופר. רוטב טריאקי לסושי – המתכון הסודי של עופר אגסי:ליטר סויהליטר מיריןליטר סקה250 גר' סוכרלצמצם עד לסמיכות הרצויהאורז לסושי:האורז הוא המרכיב החשוב ביותר במטבח הסושי. חשוב להשתמש באורז עגול (short grained rice), מכיוון שגרגרים קצרים נדבקים זה לזה טוב יותר והמרקם נוח ללעיסה.מרכיבים:לכל כוס של אורז (כוס אורז מספיקה לכ-4 רולים):1/4 1 כוסות מים2 כפות חומץ אורז 1 כף סוכר קמצוץ מלח אופן ההכנה: שוטפים את האורז במים זורמים לפני הבישול, כדי להיפטר מעודף עמילן.לאחר השטיפה מניחים במסננת במשך כ-20 דקות, לסינון מירבי של המים העמילניים. מניחים את האורז בסיר, מוסיפים מים, מביאים לרתיחה, ומבשלים את האורז עם המים בסיר מכוסה על אש גבוהה כ-5 דקות. מנמיכים את האש ומבשלים 15 דקות נוספות. מכבים את הלהבה ומאפשרים מנוחה של 10 דקות נוספות בתוך הסיר הסגור. הכנת הרוטב: מערבבים היטב חומץ, סוכר ומלח עד שהסוכר מתמוסס לגמרי. שופכים את האורז המוכן לקערת עץ שטוחה או קערה רחבה אחרת.יוצקים עליו בעדינות את הרוטב תוך קיפול עדין עם כף עץ. המהדרין מצנננים בעזרת מניפה או מאוורר במהלך הערבוב.מסעדת טריאקי: דרך אם המושבות 94, קרית אריה, פתח תקווה, טלפון: 03-9236550

חומרים:
מחצלת לגילגול סושי
דפי נורי (אצות מיובשות)
נתחי דג ו/או ירקות (אבוקדו, מלפפון, בצל ירוק)
אורז לסושי

להגשה:
רוטב סויה
ווסאבי
את כל המצרכים הנדרשים תוכלו לרכוש בחנויות שמתמחות במוצרים מהמזרח, או אפילו בסופר.

רוטב טריאקי לסושי – המתכון הסודי של עופר אגסי:
ליטר סויה
ליטר מירין
ליטר סקה
250 גר' סוכר
לצמצם עד לסמיכות הרצויה

אורז לסושי:
האורז הוא המרכיב החשוב ביותר במטבח הסושי. חשוב להשתמש באורז עגול (short grained rice), מכיוון שגרגרים קצרים נדבקים זה לזה טוב יותר והמרקם נוח ללעיסה.
מרכיבים:
לכל כוס של אורז (כוס אורז מספיקה לכ-4 רולים):
1/4 1 כוסות מים
2 כפות חומץ אורז
1 כף סוכר
קמצוץ מלח

אופן ההכנה:
שוטפים את האורז במים זורמים לפני הבישול, כדי להיפטר מעודף עמילן.
לאחר השטיפה מניחים במסננת במשך כ-20 דקות, לסינון מירבי של המים העמילניים.
מניחים את האורז בסיר, מוסיפים מים, מביאים לרתיחה, ומבשלים את האורז עם המים בסיר מכוסה על אש גבוהה כ-5 דקות.
מנמיכים את האש ומבשלים 15 דקות נוספות.
מכבים את הלהבה ומאפשרים מנוחה של 10 דקות נוספות בתוך הסיר הסגור.
הכנת הרוטב: מערבבים היטב חומץ, סוכר ומלח עד שהסוכר מתמוסס לגמרי.
שופכים את האורז המוכן לקערת עץ שטוחה או קערה רחבה אחרת.
יוצקים עליו בעדינות את הרוטב תוך קיפול עדין עם כף עץ. המהדרין מצנננים בעזרת מניפה או מאוורר במהלך הערבוב.


מסעדת טריאקי: דרך אם המושבות 94, קרית אריה, פתח תקווה, טלפון: 03-9236550

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר