סטייק במשרה יין ועשבי תיבול

רכיבים ל – 4 מנות:1 ק"ג שפיץ צ'אך טרי "אדום אדום" (פרוס ל- 4 סטייקים של 250 גר' כל אחד) שמן לשימון הגריללמרינדה:2 כוסות יין אדום קברנה או מרלו 2 בצלי שלוט (או בצלים קטנים) קצוצים 4 ענפי טימין 2 שיני שום מעוכות (לא כתושות)1 ענף רוזמרין 2 עלי דפנה (רצוי טריים) 1/4 כפית מלח 1/4 כפית גרגירי פלפל שחור כפית סוכר גדושהמלח גס פלפל גרוסאופן ההכנה:מערבבים את כל חומרי המרינדה.משרים את הסטייקים במרינדה כשעה וחצי עד 6 שעות במקרר.מוציאים מהמרינדה, מספיגים את עודפי הנוזלים במגבת נייר.ממליחים ומפלפלים, וצולים על גריל חם ומשומן כ- 2-3 דקות מכל צד, למידת העשייה הרצויה. ניתן במהלך הצלייה למשוח מהמרינדה בעזרת צרור רוזמרין או טימין על הבשר הנצלה.הצעת הגשה: מומלץ להגיש עם תפוחי אדמה צעירים אפויים בנייר כסף. צילום דנה ויינר

רכיבים ל – 4 מנות:
1 ק"ג שפיץ צ'אך טרי "אדום אדום" (פרוס ל- 4 סטייקים של 250 גר' כל אחד)
שמן לשימון הגריל
למרינדה:
2 כוסות יין אדום קברנה או מרלו
2 בצלי שלוט (או בצלים קטנים) קצוצים
4 ענפי טימין
2 שיני שום מעוכות (לא כתושות)
1 ענף רוזמרין
2 עלי דפנה (רצוי טריים)
1/4 כפית מלח
1/4 כפית גרגירי פלפל שחור
כפית סוכר גדושה
מלח גס פלפל גרוס

אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי המרינדה.
משרים את הסטייקים במרינדה כשעה וחצי עד 6 שעות במקרר.
מוציאים מהמרינדה, מספיגים את עודפי הנוזלים במגבת נייר.
ממליחים ומפלפלים, וצולים על גריל חם ומשומן כ- 2-3 דקות מכל צד, למידת העשייה הרצויה.
ניתן במהלך הצלייה למשוח מהמרינדה בעזרת צרור רוזמרין או טימין על הבשר הנצלה.

הצעת הגשה:
מומלץ להגיש עם תפוחי אדמה צעירים אפויים בנייר כסף.

צילום דנה ויינר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר