ל- 4 מנות/סועדים
חומרים:
4 נתחי טונה אדומה 170 גר' ליחידה (רצוי טונה טריה)
50 גר' קשיו טרי – קצוץ
כפית כוסברה קצוצה
קמצוץ פלפל שחור גרוס
מעט מלח
חומרים לרוטב:
כף חזרת לבנה
כפית חרדל דיז'ון בגרגירים
½ כוס יין לבן
1 מיכל שמנת מתוקה
קמצוץ פלפל לבן
מעט מלח
אופן ההכנה:
יש להוציא את הטונה כרבע שעה לפני ההכנה, יש לתבל אותה במלח ופלפל שחור גרוס, לצפות אותה עם הקשיו והכוסברה ולהדק היטב.
את כל מרכיבי הרוטב יש להכין בסיר ולהביא לרתיחה על אש קטנה עד לסמיכות הרצויה. מחממים מחבת טפלון לטמפרטורה גבוהה, מוסיפים מעט שמן זית, שמן רגיל, צורבים את הטונה משני הצדדים.
אופן ההגשה:
יש להגיש את הטונה על צלחת ולשפוך עליה את הרוטב. ניתן לקשט את המנה עם עלי כוסברה.
ממתכוני "מעריב גורמה קיץ 2005"