fbpx

סטייק טונה אדומה ברוטב חזרת לבנה

ל- 4 מנות/סועדיםחומרים: 4 נתחי טונה אדומה 170 גר' ליחידה (רצוי טונה טריה)50 גר' קשיו טרי – קצוץכפית כוסברה קצוצהקמצוץ פלפל שחור גרוסמעט מלחחומרים לרוטב:כף חזרת לבנהכפית חרדל דיז'ון בגרגירים½ כוס יין לבן1 מיכל שמנת מתוקהקמצוץ פלפל לבןמעט מלחאופן ההכנה:יש להוציא את הטונה כרבע שעה לפני ההכנה, יש לתבל אותה במלח ופלפל שחור גרוס, לצפות אותה עם הקשיו והכוסברה ולהדק היטב.את כל מרכיבי הרוטב יש להכין בסיר ולהביא לרתיחה על אש קטנה עד לסמיכות הרצויה. מחממים מחבת טפלון לטמפרטורה גבוהה, מוסיפים מעט שמן זית, שמן רגיל, צורבים את הטונה משני הצדדים.אופן ההגשה: יש להגיש את הטונה על צלחת ולשפוך עליה את הרוטב. ניתן לקשט את המנה עם עלי כוסברה.ממתכוני "מעריב גורמה קיץ 2005"
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

ל- 4 מנות/סועדים

חומרים:
4 נתחי טונה אדומה 170 גר' ליחידה (רצוי טונה טריה)
50 גר' קשיו טרי – קצוץ
כפית כוסברה קצוצה
קמצוץ פלפל שחור גרוס
מעט מלח

חומרים לרוטב:
כף חזרת לבנה
כפית חרדל דיז'ון בגרגירים
½ כוס יין לבן
1 מיכל שמנת מתוקה
קמצוץ פלפל לבן
מעט מלח

אופן ההכנה:
יש להוציא את הטונה כרבע שעה לפני ההכנה, יש לתבל אותה במלח ופלפל שחור גרוס, לצפות אותה עם הקשיו והכוסברה ולהדק היטב.
את כל מרכיבי הרוטב יש להכין בסיר ולהביא לרתיחה על אש קטנה עד לסמיכות הרצויה. מחממים מחבת טפלון לטמפרטורה גבוהה, מוסיפים מעט שמן זית, שמן רגיל, צורבים את הטונה משני הצדדים.

אופן ההגשה:
יש להגיש את הטונה על צלחת ולשפוך עליה את הרוטב. ניתן לקשט את המנה עם עלי כוסברה.


ממתכוני "מעריב גורמה קיץ 2005"

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר