ל- 2 מנות/סועדים
חומרים:
250 גר' סטייק פילה למנה
2 לבבות ארטישוק
60 גר' כבד אווז למנה
כוס ציר בקר
2 פרוסות חזה אווז במשקל 50 גר' – חתוך לקוביות
50 גר' פטריות שמפיניון חתוכות
אופן ההכנה:
סוגרים את הבשר עד המידה הרצויה, כך גם את הכבד אווז, מבשלים במים חמים את הארטישוק עד שיהיה מוכן, מחממים מחבת, מקפיצים עם מרגרינה את הפטריות ואת קוביות החזה אווז עם פלפל שחור, מלח, אגוז מוסקט.
משאירים את הרוטב על האש במשך 5 דקות עד לצמצום הרוטב.
אופן ההגשה:
מניחים את הפילה מעליו לב ארטישוק, מעליהם את הכבד אווז, ומזליפים את הרוטב מעל.
ממתכוני "מעריב גורמה קיץ 2005"