מצרכים
1 כף שמן
1 בצל לבן גדול קלוף
4 שיני שום קלופות
500 גרם בשר בקר טחון
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
3/4 כפית בהרט
1 קופסה רסק עגבניות
1 חבילה טורטיות מקמח חיטה לבן כמו של מאסטר שף
שמן זית להברשה (בנדיבות)
שומשום לבן לעיטור
לרוטב עגבניות
1 קופסת שימורים עגבניות מרוסקות כמו של מאסטר שף
1 קופסת שימורים רסק עגבניות
2 כפות רוטב צ'ילי חריף
מעט מלח
אופן ההכנה
חותכים את הבצל והשום לקוביות קטנות.
בסיר רחב מחממים שמן ומטגנים את הבצל עד הזהבה.
מוסיפים שום ואת הבשר ומטגנים באש הכי גבוהה תוך כדי ערבוב עם מזלג, עד שהבשר משנה את צבעו והופך לפירורים.
חשוב לעבוד על אש גבוהה כדי שלא יווצרו נוזלים בתחתית הסיר.
מוסיפים מלח, פלפל שחור, בהרט ורסק עגבניות ומערבבים היטב.
מבשלים עוד 5 דקות.
אם נוצרו הרבה נוזלים מומלץ לסנן אותם החוצה.
מצננים היטב.
מניחים טורטייה על משטח העבודה ושמים בחלק התחתון אבל לא בקצה, פס מתערובת הבשר בנדיבות.
מגלגלים למעין רולדה הדוקה.
חוזרים על הפעולה עם שאר הטורטיות והבשר.
מניחים כשהתפר של הטורטיות כלפי מטה בתוך תבנית מלבנית נמוכה.
מברישים בנדיבות בשמן זית ומפזרים שומשום.
אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 20 דקות או עד שהטורטיות זהובות.
מגישים חם לצד רוטב עגבניות.
הכנת רוטב עגבניות
מערבבים את כל המצרכים ומגישים לצד הטורטיות.