סיגרי פילו במלית תפוחים מוקפצים

מנה אחרונה חגיגית ויוצאת דופן המהווה תחליף מרענן לעוגת התפוחים השגרתית

מצרכים:
תרסיס פאם שמן קנולה
10 עלי פילו
כ-1/2 כוס סוכר לפיזור
המצרכים למלית התפוחים:
10 תפוחי עץ מסוג גרנד, קלופים וחתוכים לקוביות
1/2 כוס סוכר
1 מקל וניל
להגשה:
אבקת סוכר

אופן ההכנה:
לתוך מחבת כבדה מתיזים בנדיבות תרסיס פאם שמן קנולה ומחממים.
מוסיפים את קוביות התפוחים ואת מקל הווניל.
מפזרים מעל את הסוכר ומתיזים שוב מתרסיס פאם שמן קנולה.
מבשלים עד שהנוזלים מתאדים.
מצננים לטמפרטורת החדר ומרחיקים את מקל הווניל.
מחממים תנור לחום בינוני של כ- 170 מעלות.
חותכים כל עלה פילו ל-2, מתיזים מעט תרסיס פאם שמן קנולה, מפזרים מעט סוכר ומקפלים ל-2, כך שיווצר עלה צר וארוך.
מפזרים כף ממלית התפוחים על כל עלה ומשאירים את השוליים שלאורך העלה ריקים ממלית.
מגלגלים מעט את השוליים הריקים פנימה ואז מגלגלים את העלה לרוחבו, לקבלת צורת סיגר.
 מתיזים על הסיגרים מעט תרסיס פאם שמן קנולה ומכינים בדרך זו סיגרים ממולאים מכל עלי הפילו.
מניחים אותם בתבנית אפייה משומנת קלות בתרסיס פאם שמן קנולה.
אופים את הסיגרים עד להשחמה נאה.
להגשה: זורים מעט אבקת סוכר מעל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר