סיגר חצילים ועגבניות מקורמלות עם מטבל יוגורט עירית

חומרים ל-10 סיגרים:10 יח' דפי סיגר2 חצילים בינוניים5 עגבניות בינוניות ובשרניות3 שני שום כתושות1 כפית פטרוזיליה קצוצה דק10 עלי אורגנו טרי5 עלי בזיליקום קצוצים דק50 מ"ל שמן זיתמלח ופלפל, לפי הטעם1 כף סוכר2 כפות קמח1 כף מיםחומרים למטבל יוגורט:100 מ"ל יוגורט2 כפיות עירית קצוצה דק4 טיפות טבסקו½ כפית פפריקה מתוקהאופן ההכנה:קליית החצילים: קולים את החצילים על גריל או על כירת גז עד להתרככות החציל (בעיקר הצוואר). חשוב לחרוץ שני חריצים קטנים על כל חציל בכדי למנוע התפוצצות של החצילים.עגבניות מקורמלות: את העגבניות מחלקים לרבעים ומסלקים את הגרעינים. משרים את רבעי העגבניות בשמן זית ומעט סוכר לחצי שעה.מחממים תנור ל-°170.מסדרים את העגבניות על מגש עם נייר אפייה, ואופים בתנור עד לקבלת צבע אדום עז וקצוות מקורמלים (במשך כ- 30 דקות).המשך הקרמול:מסירים את קליפת החציל ואת ראשו – כך שנשאר רק בשרו הקלוי. קוצצים את בשר החציל גס ואת העגבניות המקורמלות. מערבבים ביחד עם עשבי התיבול והשום, ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. הכנת וטיגון הסיגר: מערבבים עם קמח ומעט מים עד לקבלת בלילה סמיכה שתשמש כדבק טבעי לעלי הסיגר. על משטח עבודה מניחים עלה סיגר ובשלישו התחתון מסדרים כף וחצי מתערובת המילוי לרוחב עלה הסיגר. יש להשאיר מרווח מחלקו התחתון ומשני צדדיו של עלה הסיגר. מכסים את המילוי עם חלקו התחתון של עלה הסיגר ומהדקים – הקפידו שהמילוי לא יצא מהצדדים.מקפלים את השוליים בצדדיו של עלה הסיגר על החלק שקיפלנו קודם, ומושכים את האזור המקופל ואת חלקו העליון של עלה הסיגר בעזרת תערובת הדבק שהכנו מקודם. מגלגלים את עלה הסיגר עד לקבלת סיגר מהודק היטב. את הסיגרים מטגנים בשמן עמוק המגיע לטמפרטורה של °180 – עד לקבלת צבע זהוב. לאחר מכן מספיגים את השמן בעזרת נייר סופג ומגישים לצד המטבל. הכנת המטבל: מערבבים את היוגורט, העירית, הטבסקו והפפריקה, ומתבלים במלח לפי הטעם. מסעדת "כרמים" במושב סגולה

חומרים ל-10 סיגרים:
10 יח' דפי סיגר
2 חצילים בינוניים
5 עגבניות בינוניות ובשרניות
3 שני שום כתושות
1 כפית פטרוזיליה קצוצה דק
10 עלי אורגנו טרי
5 עלי בזיליקום קצוצים דק
50 מ"ל שמן זית
מלח ופלפל, לפי הטעם
1 כף סוכר
2 כפות קמח
1 כף מים

חומרים למטבל יוגורט:
100 מ"ל יוגורט
2 כפיות עירית קצוצה דק
4 טיפות טבסקו
½ כפית פפריקה מתוקה

אופן ההכנה:
קליית החצילים:
קולים את החצילים על גריל או על כירת גז עד להתרככות החציל (בעיקר הצוואר).
חשוב לחרוץ שני חריצים קטנים על כל חציל בכדי למנוע התפוצצות של החצילים.

עגבניות מקורמלות:
את העגבניות מחלקים לרבעים ומסלקים את הגרעינים.
משרים את רבעי העגבניות בשמן זית ומעט סוכר לחצי שעה.
מחממים תנור ל-°170.
מסדרים את העגבניות על מגש עם נייר אפייה, ואופים בתנור עד לקבלת צבע אדום עז וקצוות מקורמלים (במשך כ- 30 דקות).

המשך הקרמול:
מסירים את קליפת החציל ואת ראשו – כך שנשאר רק בשרו הקלוי.
קוצצים את בשר החציל גס ואת העגבניות המקורמלות.
מערבבים ביחד עם עשבי התיבול והשום, ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

הכנת וטיגון הסיגר:
מערבבים עם קמח ומעט מים עד לקבלת בלילה סמיכה שתשמש כדבק טבעי לעלי הסיגר.
על משטח עבודה מניחים עלה סיגר ובשלישו התחתון מסדרים כף וחצי מתערובת המילוי לרוחב עלה הסיגר.
יש להשאיר מרווח מחלקו התחתון ומשני צדדיו של עלה הסיגר.
מכסים את המילוי עם חלקו התחתון של עלה הסיגר ומהדקים – הקפידו שהמילוי לא יצא מהצדדים.
מקפלים את השוליים בצדדיו של עלה הסיגר על החלק שקיפלנו קודם, ומושכים את האזור המקופל ואת חלקו העליון של עלה הסיגר בעזרת תערובת הדבק שהכנו מקודם. מגלגלים את עלה הסיגר עד לקבלת סיגר מהודק היטב.
את הסיגרים מטגנים בשמן עמוק המגיע לטמפרטורה של °180 – עד לקבלת צבע זהוב. לאחר מכן מספיגים את השמן בעזרת נייר סופג ומגישים לצד המטבל.

הכנת המטבל:
מערבבים את היוגורט, העירית, הטבסקו והפפריקה, ומתבלים במלח לפי הטעם.

מסעדת "כרמים" במושב סגולה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר