סינטה במרינדה של שמן זית ותבלינים עם סלט תפ"א

 

חומרים:
לסינטה:
– 1.200 ק"ג סינטה (עגל חלב)
– 150 מ"ל שמן זית של זיתא
– 1 כף זרעי כוסברה
– 1 כף זרעי חרדל
– 5 מקלות תימין
– 1 ראש שום מחולק לשיניים
– מלח גס
– פלפל שחור גרוס

לסלט תפ"א:
– 6 תפ"א בינוניים
– 4 כפות שמן זית כתית מעולה זיתא
– 1 כף חומץ
– 1/2 בצל סגול קטן
– 1/2 חבילת עירית
– 2 כפות זיתים שחורים מגולענים (קלמטה)
– מלח, פלפל

אופן ההכנה:
להשרות את הנתח בכל חומרי המרינדה למשך הלילה במקרר.
לחרוץ חורים קטנים בבשר ולטמון בתוכם את שיני השום.
לחמם תנור לחום של 220 מעלות.
להכניס את הנתח לתנור, מעל רשת לכ- 10 דקות.
להוריד הטמפרטורה ל-180 מעלות, ולהמשיך לצלות עוד כ-15-20 דקות בהתאם למידת העשייה הרצויה.
להוציא מהתנור.
להניח על קרש כ-7 דקות ולפרוס לפרוסות.
להגיש בנוזלים של האפייה.

אופן הכנת הסלט:
לבשל את התפ"א בסיר עם מים חמים ומעט מלח, עד שהם רכים אך לא מתפוררים (לא כמו פירה).
לצנן מעט ולפרוס לפרוסות בעובי של 1 ס"מ.
לפרוס את הבצל הסגול לטבעות דקיקות
לסדר על צלחת את פרוסות התפ"א, לפזר טבעות בצל סגול וזיתי קלמטה.
להכין ויניגרט של חומץ עם שמן זית, מלח ופלפל.
לפזר על תפ"א, ומלמעלה לפזר עירית קצוצה.

להגיש עם הסינטה.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה