סינטה צרובה

 

סינטה צרובה מוגשת ברוטב בלסמי על מצע תפוחי אדמה, טבעות בצל ושיפוד פלפל קלוי

מרכיבים (6 סועדים):
1.5 ק"ג סינטה איכותית
20 שיני שום
טימין
מלח
פלפל גרוס
3 בצלים בינוניים
6 תפוחי אדמה בינוניים
שמן זית
9 פלפלים (צהוב, ירוק, אדום)
רוטב בלסמי מתקתק
קסמי עץ לשיפוד
מעט מיקרו-בזיליקום לקישוט

אופן ההכנה:
פורסים את הסינטה לפרוסות של 200 גרם.
קוצצים שיני שום ומערבבים עם עלי הטימין, המלח והפלפל הגרוס; ומצפים בזה את הסינטה.
משרים ללילה, לספיגת טעמים.
מטגנים שיני שום בשמן זית עד לריכוך, פורסים את הבצל לפרוסות עגולות ומטגנים היטב לצבע זהוב. ממליחים ומפלפלים.
פורסים תפוחי אדמה לקוביות גדולות, בעובי 1 ס"מ, ואופים בתנור בשמן זית.
קולים 3 פלפלים על אש פתוחה, קולפים, מטבלים ברוטב הבלסמי ומשפדים את הפלפלים.
מטגנים במחבת רחבה ועמוקה את הסינטה לדרגת צלייה מדיום. 

הרכבת המנה:
מניחים פרוסות תפוחי אדמה בשורה.
שמים מעל את הבצל ומעל את הבשר ולמעלה שן שום.
יוצקים מעט רוטב בלסמי מעל, ומניחים בצד הצלחת את השיפוד.
מפזרים מעט מיקרו-בזיליקום לקישוט.

צילום דן לב






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה