סינייה דג ים על מצע של טחינה חמימה, בצלים מטוגנים, טאסוס, שרי צלויות וסלט שעועית חמצמץ

כשר לפסחזמן הכנה נטו: 20 דקות.עד שהמנה מוכנה: 30 דקות.מצרכים ל- 4 מנות:200 גרם מוסר ים1 כף גרגירי כמון קלויים5 יח' הל1 כפית כורכום1/2 כפית קינמון1 כוס טחינה לימונית2 בצלים לבנים1/2 כוס שמן קנולה4 עגבניות שרי טרי1/2 פלפל צילי ירוקמיץ לימון לפי טעם4 זיתי טאסוס1/2 כוס שעועית תורכית 2 צנון 1/2 כוס עלי כוסברה1/2 כוס בצל ירוק1 בצל סגולאופן ההכנה:לקלות את כל התבלינים היבשים ולטחון. לשמור במקפיא. לנקות את הדג לחלוטין מעור ועצמות. לחלק למנות של 50 גרם.לתבל את הדג בתערובת התבלינים, שמן זית, מלח ופלפל שחור.במחבת מטגנים בשמן קנולה בצלים עד להזהבה וריכוך מוחלט.מערבבים בצלים מוזהבים וטחינה לימונית. סוגרים היטב את הדג על הגריל.שופכים 2 כפות של טחינה ובצלים על הפילה של הדג.מכניסים לתנור ל- 6 דקות בחום של 250 מעלות.מערבבים בקערת ערבוב את הצנון, השעועית, הבצל הירוק, כוסברה, בצל סגול, שרי, זיתי טאסוס וצ'ילי. מתבלים במיץ לימון ושמן זית.מסדרים את הדג על הצלחת ועליו את הסלט.

כשר לפסח
זמן הכנה נטו: 20 דקות.
עד שהמנה מוכנה: 30 דקות.

מצרכים ל- 4 מנות:
200 גרם מוסר ים
1 כף גרגירי כמון קלויים
5 יח' הל
1 כפית כורכום
1/2 כפית קינמון
1 כוס טחינה לימונית
2 בצלים לבנים
1/2 כוס שמן קנולה
4 עגבניות שרי טרי
1/2 פלפל צילי ירוק
מיץ לימון לפי טעם
4 זיתי טאסוס
1/2 כוס שעועית תורכית
2 צנון
1/2 כוס עלי כוסברה
1/2 כוס בצל ירוק
1 בצל סגול

אופן ההכנה:
לקלות את כל התבלינים היבשים ולטחון. לשמור במקפיא.
לנקות את הדג לחלוטין מעור ועצמות. לחלק למנות של 50 גרם.
לתבל את הדג בתערובת התבלינים, שמן זית, מלח ופלפל שחור.
במחבת מטגנים בשמן קנולה בצלים עד להזהבה וריכוך מוחלט.
מערבבים בצלים מוזהבים וטחינה לימונית.
סוגרים היטב את הדג על הגריל.
שופכים 2 כפות של טחינה ובצלים על הפילה של הדג.
מכניסים לתנור ל- 6 דקות בחום של 250 מעלות.
מערבבים בקערת ערבוב את הצנון, השעועית, הבצל הירוק, כוסברה, בצל סגול, שרי, זיתי טאסוס וצ'ילי. מתבלים במיץ לימון ושמן זית.
מסדרים את הדג על הצלחת ועליו את הסלט.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר