סירות חצילים קלויים בתנור בתוספת שמן זית גבינת שמנת עיזים כוסברה-נענע

חצילים – חומרים4 חצילים צרור כוסברה2 צרורות נענעחצי צרור בצל ירוקרבע פלפל חריף ירוק בלי זרעיםקורט מלחשן שוםשמן זית- לפי הצורך אופן הכנהחותכים את החצילים לרבעים ומושכים שמן על הפריטים כולל קומץ של מלח גס. קולים בתנור עד לקבלת צבע חום ומניחים בחוץ להתקרר. מערבבים את הכוסברה והנענע בתוך מעבד המזון ומוסיפים לתערובת חצי בצל ירוק עם שן שום, פלפל חריף ומלח.מתחילים לעבד את התערובת עם מלח עד שמתקבל מרקם פסטו. לטעום ולהוסיף מלח על פי הטעם. רוטב סלסה – חומריםקופסת שימורים עגבניות קלופות חתוכות לקוביות. 5 עגבניות שלמות,טחונות גס במעבד מזון 3 שיני שום פרוס1 בצל חתוך לקוביותמעט שמן זית לטיגון קורט מלחצרור בזיליקוםאופן הכנהמטגנים את שמן הזית בסיר עם בצל עד לדרגת השחמה. מוסיפים עגבניות מרוסקות עם שום ומלח ומטגנים על אש נמוכה – עד שרוב הנוזלים מתאדים ומתקבל רוטב סמיך. במהלך הבישול יש לערבב את הרוטב כל הזמן כדי שלא ישרף. לאחר הבישול קוצצים בזיליקום ומוסיפים לרוטב. הגשהמניחים 3 סירות של חצילים על צלחת, מזליפים פס שמנת עיזים ופס של רוטב סלסה ומסדרים את המנה עם כף פס של כוסברה ונענע.

חצילים – חומרים
4 חצילים
צרור כוסברה
2 צרורות נענע
חצי צרור בצל ירוק
רבע פלפל חריף ירוק בלי זרעים
קורט מלח
שן שום
שמן זית- לפי הצורך

אופן הכנה
חותכים את החצילים לרבעים ומושכים שמן על הפריטים כולל קומץ של מלח גס.

קולים בתנור עד לקבלת צבע חום ומניחים בחוץ להתקרר.

מערבבים את הכוסברה והנענע בתוך מעבד המזון ומוסיפים לתערובת חצי בצל ירוק עם שן שום, פלפל חריף ומלח.

מתחילים לעבד את התערובת עם מלח עד שמתקבל מרקם פסטו.

לטעום ולהוסיף מלח על פי הטעם.

רוטב סלסה – חומרים
קופסת שימורים עגבניות קלופות חתוכות לקוביות.
5 עגבניות שלמות,טחונות גס במעבד מזון
3 שיני שום פרוס
1 בצל חתוך לקוביות
מעט שמן זית לטיגון
קורט מלח
צרור בזיליקום

אופן הכנה
מטגנים את שמן הזית בסיר עם בצל עד לדרגת השחמה.

מוסיפים עגבניות מרוסקות עם שום ומלח ומטגנים על אש נמוכה – עד שרוב הנוזלים מתאדים ומתקבל רוטב סמיך.

במהלך הבישול יש לערבב את הרוטב כל הזמן כדי שלא ישרף.

לאחר הבישול קוצצים בזיליקום ומוסיפים לרוטב.

הגשה
מניחים 3 סירות של חצילים על צלחת, מזליפים פס שמנת עיזים ופס של רוטב סלסה ומסדרים את המנה עם כף פס של כוסברה ונענע.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר