סירת לחמניות ממולאות ומוקרמות

חומרים ל- 4 מנות גדולות או 12 מנות קטנות 4 לחמניות משולשות (רצוי חומות) או 12 ג'בטינות קטנות4 יחידות זוקיני גדולים1 בצל סגול בינוני1 כפית שום כתוש1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול1 שקית (200 גרם) פתיתי עמק למאפים מסדרת השף הלבןמלחפלפל שחור גרוסאגוז מוסקטמעט שמן זית אופן ההכנה1. חותכים את הזוקיני והבצל לקוביות קטנות. 2. חותכים את הלחמניות / ג'בטינות בשליש העליון ומוציאים את התוכן. 3. במחבת מחממים מעט שמן זית ומזהיבים את הבצל. מוסיפים את הזוקיני ומקפיצים. מתבלים במלח, פלפל, אגוז מוסקט והשום. 4. יוצקים לתוך המחבת את השמנת לבישול ומביאים לרתיחה, מבשלים על אש נמוכה 2-3 דקות ומסירים מהאש. 5. מוסיפים לתערובת חצי מכמות פתיתי הגבינה ומערבבים. ממלאים את התערובת בתוך סירות הלחמניות, מפזרים מעל את שארית פתיתי הגבינה ואופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות כ-5 דקות להקרמה של הגבינה. מוציאים ומגישים. הצעת הגשה: לסדר על צלחת עם סלט גזר מתובל בחומץ בלסמי ושומשום קלוי.

חומרים ל- 4 מנות גדולות או 12 מנות קטנות
4 לחמניות משולשות (רצוי חומות) או 12 ג'בטינות קטנות
4 יחידות זוקיני גדולים
1 בצל סגול בינוני
1 כפית שום כתוש
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול
1 שקית (200 גרם) פתיתי עמק למאפים מסדרת השף הלבן
מלח
פלפל שחור גרוס
אגוז מוסקט
מעט שמן זית

אופן ההכנה
1. חותכים את הזוקיני והבצל לקוביות קטנות.

2. חותכים את הלחמניות / ג'בטינות בשליש העליון ומוציאים את התוכן.

3. במחבת מחממים מעט שמן זית ומזהיבים את הבצל. מוסיפים את הזוקיני ומקפיצים. מתבלים במלח, פלפל, אגוז מוסקט והשום.

4. יוצקים לתוך המחבת את השמנת לבישול ומביאים לרתיחה, מבשלים על אש נמוכה 2-3 דקות ומסירים מהאש.

5. מוסיפים לתערובת חצי מכמות פתיתי הגבינה ומערבבים. ממלאים את התערובת בתוך סירות הלחמניות, מפזרים מעל את שארית פתיתי הגבינה ואופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות כ-5 דקות להקרמה של הגבינה. מוציאים ומגישים.

הצעת הגשה: לסדר על צלחת עם סלט גזר מתובל בחומץ בלסמי ושומשום קלוי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר