סלטים כארוחה בפני עצמה

כבר הסתיימו החגים, פסח ויום העצמאות. זוהי תקופה של קלילות לקראת החופשים, וקלילות גם בארוחות. ריח היסמין בערב חודר לא רק לאף, אלא גם לנשמה, ואנחנו מבשלים קליל יותר – אם בכלל. בדיוק התחילו האבטיחים, אבל עדיין לא קיץ כבד, כך שיש כמה דקות לעמוד במטבח ולהכין סלט מעניין לארוחת סוף היום.  אני מציגה כאן סלטים שלכל אחד מהם ישנה תוספת שהופכת את הסלט לארוחה בפני עצמה. למרות שהצגתי כאן גרסה של סלטים יחסית דיאטטים, ניתן להוסיף להם תוספות המעשירות את המנות, כמו אגוזי פקאן מסוכרים, רצועות חזה אווז, רצועות חזה עוף, ביצי עין קטנות, גבינות חזקות יותר, ועוד. חשוב מאוד שהרוטב לא יאפיל על הסלט אלא ידגיש את הטעמים, אם הרטבים שציינתי כאן לא לטעמכם, בהחלט ניתן להחליף ברוטב אחר המתאים יותר לדעתכם. את כל הרטבים שציינתי כאן, ניתן להכין מראש ולשמור במקרר עבור סלטים ומנות אחרות, חלק מהסלטים כאן, נבנו עבור תפריטים המתאימים לעונה זו של השנה. סלט תפוחים ותמרים הסלט הזה מתאים מאוד לשקיעה ולבין הערביים חומרים: לרוטב: 1 כפית חרדל 1 כפית דבש 1/4 כוס שמן זית 2-3 כפות חומץ בן-יין אדום מלח, פלפל שחור לסלט: שמן זית 1. שן שום, כתושה ½ סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות 1. תפוח קלוף מסוג גראנד סמית ופרוס דק 4. תמרים לחים – חצויים ומגולענים (אפשר קפואים) 8. עגבניות שרי מוצקות חצויות אפשר שרי צהובות¼ כוס אגוזי מלך לא קלויים שבורים גס להגשה: 1 כוס עלי סלט צעירים (בייבי) 50 גרם גבינת קממבר פרוסה אופן ההכנה:  הרוטב: טורפים את מרכיביו בקערית בעזרת מטרפה תוך כדי ערבול חזק, עד לרוטב הומוגני.  הסלט: מחממים את השמן במחבת.מזהיבים את השום והפיטריות.מוסיפים את התפוח והתמרים.מטגנים תוך כדי ערבוב כדקה. מוסיפים את העגבניות והאגוזים ומטגנים דקה. הגשה: מסדרים את העלים בצלחת.יוצקים מהרוטב, מערבבים.עורמים את הפטריות  ויוצקים מהרוטב.מפזרים מעל את הגבינה. סלט עלי תרד טריסלט נהדר ומרענן לעונות המעבר.חומרים:עלי תרד טריים שטופים (בכמות שמספיקה לקערת סלט) 2 עגבניות חתוכות לפלחים דקים 1 מלפפון חתוך לפלחים גסים ½ תפוח חתוך לפלחים דקים 4 עגבניות מיובשות חתוכות לרצועות דקות ½ בצל סגול פרוס דק30 גר' אגוזי מלך קלויים 4 פטריות פרוסות דק 6 זיתי קלמטה או טאסוס שלמים מגולענים 50 גר' גבינת עיזים (פרומעז למשל) קרועה לחתיכות בינוניות (כ-1/4 פרוסה לערך) אופן ההכנה:לערבב את הירקות בצורה גסה בתוך הסלט.לפזר את האגוזים. ניתן להגיש עם רוטב יוגורט/ גבינה כחולה או שום. בלקני קצת אחרת חומרים: גבינת פטה זיתי קלמטה מגולענים 4 שיני שום טריות קלופות 2 עגבניות חתוכות לשמיניות 2 מלפפונים חתוכים גס 1 בצל סגול פרוס דק עלי אורגנו או זעתר טריים מלח, פלפל לבן שמן זית מיץ לימון אופן ההכנה: חותכים את הירקות, קוצצים את הזיתים והשום בפולסים קצרים במעבד מזון, מוסיפים את הגבינה לתערובת. מתבלים את הסלט ומפזרים מעליו את הגבינה המתובלת, ומעליה את עלי עשבי התבלין. אדר קפלן-מור היא שפית, עוסקת בייעוץ קולינארי,עיצוב תפריטים, מנות ופרוייקטים נוספים בתחום.כותבת באתר "שפים","2eat",אתר של איגוד השפים, עיתון "שלום טורונטו", ומאמרים מקצועיים ברשת ובעיתונות הכתובה.

כבר הסתיימו החגים, פסח ויום העצמאות. זוהי תקופה של קלילות לקראת החופשים, וקלילות גם בארוחות. ריח היסמין בערב חודר לא רק לאף, אלא גם לנשמה, ואנחנו מבשלים קליל יותר – אם בכלל.
בדיוק התחילו האבטיחים, אבל עדיין לא קיץ כבד, כך שיש כמה דקות לעמוד במטבח ולהכין סלט מעניין לארוחת סוף היום. 

אני מציגה כאן סלטים שלכל אחד מהם ישנה תוספת שהופכת את הסלט לארוחה בפני עצמה.
למרות שהצגתי כאן גרסה של סלטים יחסית דיאטטים, ניתן להוסיף להם תוספות המעשירות את המנות, כמו אגוזי פקאן מסוכרים, רצועות חזה אווז, רצועות חזה עוף, ביצי עין קטנות, גבינות חזקות יותר, ועוד.
חשוב מאוד שהרוטב לא יאפיל על הסלט אלא ידגיש את הטעמים, אם הרטבים שציינתי כאן לא לטעמכם, בהחלט ניתן להחליף ברוטב אחר המתאים יותר לדעתכם.
את כל הרטבים שציינתי כאן, ניתן להכין מראש ולשמור במקרר עבור סלטים ומנות אחרות, חלק מהסלטים כאן, נבנו עבור תפריטים המתאימים לעונה זו של השנה.

סלט תפוחים ותמרים
הסלט הזה מתאים מאוד לשקיעה ולבין הערביים
חומרים:
לרוטב:
1 כפית חרדל
1 כפית דבש
1/4 כוס שמן זית
2-3 כפות חומץ בן-יין אדום
מלח, פלפל שחור

לסלט:

שמן זית
1. שן שום, כתושה
½ סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות
1. תפוח קלוף מסוג גראנד סמית ופרוס דק
4. תמרים לחים – חצויים ומגולענים (אפשר קפואים)
8. עגבניות שרי מוצקות חצויות אפשר שרי צהובות
¼ כוס אגוזי מלך לא קלויים שבורים גס

להגשה:
1 כוס עלי סלט צעירים (בייבי)
50 גרם גבינת קממבר פרוסה

אופן ההכנה: 
הרוטב:
טורפים את מרכיביו בקערית בעזרת מטרפה תוך כדי ערבול חזק, עד לרוטב הומוגני. 
הסלט:
מחממים את השמן במחבת.
מזהיבים את השום והפיטריות.
מוסיפים את התפוח והתמרים.
מטגנים תוך כדי ערבוב כדקה.
מוסיפים את העגבניות והאגוזים ומטגנים דקה. 

הגשה:

מסדרים את העלים בצלחת.
יוצקים מהרוטב, מערבבים.
עורמים את הפטריות  ויוצקים מהרוטב.
מפזרים מעל את הגבינה.

סלט עלי תרד טרי
סלט נהדר ומרענן לעונות המעבר.
חומרים:
עלי תרד טריים שטופים (בכמות שמספיקה לקערת סלט)
2 עגבניות חתוכות לפלחים דקים
1 מלפפון חתוך לפלחים גסים
½ תפוח חתוך לפלחים דקים
4 עגבניות מיובשות חתוכות לרצועות דקות
½ בצל סגול פרוס דק
30 גר' אגוזי מלך קלויים
4 פטריות פרוסות דק
6 זיתי קלמטה או טאסוס שלמים מגולענים
50 גר' גבינת עיזים (פרומעז למשל) קרועה לחתיכות בינוניות (כ-1/4 פרוסה לערך)

אופן ההכנה:
לערבב את הירקות בצורה גסה בתוך הסלט.
לפזר את האגוזים.
ניתן להגיש עם רוטב יוגורט/ גבינה כחולה או שום.

בלקני קצת אחרת
חומרים:
גבינת פטה
זיתי קלמטה מגולענים
4 שיני שום טריות קלופות
2 עגבניות חתוכות לשמיניות
2 מלפפונים חתוכים גס
1 בצל סגול פרוס דק
עלי אורגנו או זעתר טריים
מלח, פלפל לבן
שמן זית
מיץ לימון

אופן ההכנה:
חותכים את הירקות,
קוצצים את הזיתים והשום בפולסים קצרים במעבד מזון,
מוסיפים את הגבינה לתערובת.
מתבלים את הסלט ומפזרים מעליו את הגבינה המתובלת, ומעליה את עלי עשבי התבלין.

אדר קפלן-מור היא שפית, עוסקת בייעוץ קולינארי,עיצוב תפריטים, מנות ופרוייקטים נוספים בתחום.
כותבת באתר "שפים","2eat",אתר של איגוד השפים, עיתון "שלום טורונטו", ומאמרים מקצועיים ברשת ובעיתונות הכתובה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר