סלטי שמיר פועלת לשיפור מעמדה בתחום הסלטים המוכנים עם השקעה במערכות הקירור

סלטי שמיר תשקיע 2.1 מיליון ש"ח בהליך התייעלות אנרגטית ושדרוג מערך הקירור בפסי הייצור לסלטים במפעל שלה באזור תעשייה ברקן, במסגרת הסכם לשדרוג ותחזוקה למשך שבע שנים עם GVK

מפעל סלטי שמיר א.ת. ברקן
מפעל סלטי שמיר א.ת. ברקן, צילום שיפעת לוי ארכיטקטים

כותרות אלה ודומות להן שפורסמו בשנה האחרונה בעיתונות, לא סייעו הרבה לחברת סלטי שמיר ולמעמדה בשוק המזון: "סלטי שמיר מודה: אנשים אכלו מהסלטים המזוהמים" (ynet, 11.816); "משרד הבריאות לא חידש את רישיון היצרן של סלטי שמיר" (28.6.16); "חשש לליסטריה במוצרי חומוס שופרסל מתוצרת סלטי שמיר" (גלובס, 29.11.16).

עתה באה חברה בשם GVK פתרונות קירור, ומספרת כי סלטי שמיר תשקיע 2.1 מיליון ש"ח בהליך התייעלות אנרגטית ושדרוג מערך הקירור בפסי הייצור לסלטים במפעל שלה באזור תעשייה ברקן, במסגרת הסכם לשדרוג ותחזוקה למשך שבע שנים עם GVK.

הידיעה מספרת כי במפעל ישודרג מהלך הקירור המהיר שנקרא Blast chiller כדי לענות לצורך לצנן במהירות את הסלטים המבושלים (כגון סלט חמוס, סלט חצילים וכדומה) על מנת לשמור על טריותם ואיכותם – כלומר כשל ייצורי לכאורה שהיה במפעל עד עתה, ותוצאותיו הובאו בכותרות למעלה. כמו כן נועד המהלך "להגדיל באופן משמעותי את התפוקה ולספק מענה לגידול עתידי בייצור" – ציטוט המעלה תמיהות נוכח אופטימיות הפוכה מהנקרא בכותרות.

נביא עוד ציטוט מההודעה לעיתונות כדי להבין את המצב בסלטי שמיר עד היום: "מדובר במערכת קירור המקבלת את הסלטים חמים, בטמפרטורה של כ-90 מעלות, ומצננת אותם לטמפרטורה של 5 מעלות במהירות. הקירור המהיר נועד למנוע התפתחות חיידקים, המשגשגים בטמפרטורה גבוהה". משגשגים? נראה שהם כבר שגשגו במפעל.

כנראה שסלביק גרויסמן, מנכ"ל  GVK פתרונות קירור, הוא אדם אמיץ הנותן התחייבות שסלטי שמיר מחבקים אותה בחום (בעצם, אולי בקור, נוכח אופי המערכות המותקנות), ואולי שיבצו אותה בחוזה שחתמו עם החברה: "אנו מספקים פתרונות של הגדלת יכולות הקירור והגדלת התפוקה, ללא הגדלת צריכת החשמל, תוך התחייבות להקפדה על תוצאות קירור חיוניות לתהליכי ייצור רגישים בתעשיית המזון" – התחייבות? WOW.

גרויסמן אף הוסיף ואמר: "לאחר השלמת הליך ההתייעלות צפויה חברת סלטי שמיר להוסיף ולספק לשוק סלטים איכותיים וטריים, הנהנים מתנאי הייצור המחמירים ביותר בכל הנוגע לבקרת טמפרטורה, וכמו כן ליהנות משקט תעשייתי בקווי הייצור הרגישים".  אהבנו את "השקט התעשייתי", שברור שבעלי ומנהלי סלטי שמיר ממש ישמחו לו נוכח הכותרות להן זכו בעיתונות.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה