סלט אבוקדו וגבינה בקערות טורטייה

מתכון של דנית סלומון לתנובה. צילום ועיצוב: יהודה סלומון. הכנת קערות הטורטייה פשוטה וקלה מאוד ולצד המראה המרשים הן תורמות גם פריכות וטעם לסלט האבוקדו. תוספת הקרם פרש ממתנת את החריפות הקלה של הסלט

מניחים כף קרם פרש במרכז כל מנת סלט וזורים מעט פתיתי צ'ילי
מניחים כף קרם פרש במרכז כל מנת סלט וזורים מעט פתיתי צ'ילי. צילום יהודה סלומון

רכיבים ל-4 מנות

4 קעריות חסינות־חום בקוטר 14-12 ס"מ

4 טורטיות מקמח תירס בקוטר 20 ס"מ

10 גרם חמאה כמו של "תנובה" מומסת להברשה

1 אבוקדו גדול

2 כפות מיץ לימון סחוט טרי

12 עגבניות שרי חתוכות לרבעים

100 גרם גבינה בולגרית מעודנת 5% כמו "פיראוס" חתוכה לקוביות קטנות

½ כוס עלי כוסברה קצוצים

4 כפיות שמן זית

½ כפית פתיתי צ'ילי מיובש + פתיתים נוספים לעיטור

מלח

4 כפות קרם פרש כמו מסדרת "השף הלבן"

אופן ההכנה

מחממים את התנור לחום בינוני־נמוך (160 מעלות).

מברישים צד אחד של כל טורטייה בשכבה דקיקה של חמאה מומסת. מניחים כל טורטייה (צד החמאה למעלה) בתוך קערית חסינת־חום, ומהדקים קלות כדי לתת לה צורת קערה מסולסלת.

מסדרים את הקעריות בתבנית גדולה ואופים במשך 15 דקות עד ששולי קערות הטורטייה זהובים ופריכים.

עד שלב זה אפשר להכין כמה שעות מראש.

מכינים את הסלט

חוצים ומגלענים את האבוקדו וחותכים את בשרו לקוביות.

מעבירים לקערה, מטפטפים מיץ לימון ומערבבים.

מוסיפים עגבניות, כוסברה וגבינה.

מטפטפים את שמן הזית, מתבלים ב־½ כפית פתיתי צ'ילי ובמלח לפי הטעם. מערבבים בזהירות.

לפני ההגשה מחלקים את הסלט בין קערות הטורטייה.

מניחים כף קרם פרש במרכז כל מנת סלט וזורים מעט פתיתי צ'ילי.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה