סלט אורז מלא חגיגי

רותם ליברזון מציעה עבור סוגת מנה שיכולה לפתוח ארוחה או ללוות מנה עיקרית. התיבול נהנה מהצבעים והמתיקות של הסלק והזרשק (דומדמניות מיובשות)

מחממים במחבת 2 כפות שמן זית, כף מים וכפית סוכר. מוסיפים את הזרשק ומבשלים 2 דקות עד שמתנפחים והופכים למבריקים. צילום אמיר מנחם

חומרים

2 כוסות אורז מלא ארוך כמו של סוגת
2 כפות שמן זית
מעט מלח
1/2 4 כוסות מים רותחים
2 סלקים שטופים על קליפתם

⅓ כוס שקדים קלופים

¼ כוס זרעי חמנייה

¼ כוס גרעיני דלעת
¾ כוס בצל ירוק קצוץ

⅓ כוס זרשק (דומדמניות מיובשות)

2 כפות שמן זית
1 כף מים
1 כפית סוכר לבן

לתיבול

⅓ כוס שמן זית

מיץ מ-1/2 לימון

מלח, פלפל שחור גרוס

צילום אמיר מנחם

אופן ההכנה

מבשלים את האורז

מחממים 2 כפות שמן זית בסיר.

מוסיפים את האורז וממליחים.

מטגנים 1-2 דקות ומוסיפים 1/2 4 כוסות מים רותחים.

מערבבים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.

מבשלים 40 דקות ומשהים עוד 5 דקות במכסה סגור.

מאווררים במזלג ומניחים להתקרר לחלוטין (אפשר להכין יום מראש).

מכינים את הסלקים והתוספות לסלט

מחממים תנור ל-200 מעלות.
אופים את הסלקים על קליפתם במשך כ- 60 דקות או עד שרכים. מקררים, מקלפים וחותכים לקוביות קטנות.

קולים במחבת יבשה שקדים, זרעי חמנייה וגרעיני דלעת במשך כ-2 דקות עד שהם פריכים ומעט זהובים.

מוציאים לצלחת.

מחממים במחבת 2 כפות שמן זית, כף מים וכפית סוכר.

מוסיפים את הזרשק ומבשלים 2 דקות עד שמתנפחים והופכים למבריקים.

מרכיבים את הסלט

מערבבים בקערה את האורז עם הסלקים, הגרעינים הקלויים והבצל הירוק.

מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מניחים מעל את תערובת הזרשק ומגישים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה