סלט בורגול קיצי

 

רכיבים ל-8 מנות:
1 כוס שעועית לבנה יבשה
1 כוס עדשים ירוקות יבשות
1 כוס בורגול דק יבש
1 בצל סגול
1 צרור פטרוזיליה
2 עגבניות קצוצות
2 כפות שמן זית
2 שיני שום קצוצות
כפית ג'ינג'ר מגורד
מיץ לימון
מלח, פלפל

אופן ההכנה:
להשרות למשך לילה את השעועית והעדשים.
להשרות את הבורגול במים רותחים למשך כ 15 דקות.
לבשל את שעועית עם העדשים.
לערבב בקערה את המרכיבים עד להתקררותם.
להוסיף עגבניות, פטרוזיליה, שום, שמן זית וג'ינג'ר.
לתבל במיץ לימון, מלח ופלפל לפי הטעם.

ערכים תזונתיים למנה:
כ 250 קלוריות, 15 גרם חלבון, 3 גרם שומן, 30 גרם פחמימות, 14.8 גרם סיבים תזונתיים, 94 מ"ג סידן, ו- 5.2 מ"ג ברזל.
מהווה תחליף לשתי מנות פחמימה וכ-2 מנות חלבון.
יכולה לשמש כארוחה בפני עצמה.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה