fbpx

סלט בטטה

חומרים1 ק"ג בטטותבצל סגול בינוניצרור או שקית ארוגולה (רוקט)100 גרם בוטניםלרוטברבע כוס רוטב צ'ילי מתוקרבע כוס רוטב סויהכפית שמן שומשום סיני2 כפות שמן קנולה או תירסאופן הכנהקולפים את הבטטות, חותכים לקוביות בגודל בינוני ומאדים עם שושנת אידוי או בסיר של קוסקוס. אידוי הוא הדרך הכי טובה להכין בטטה, אבל גם במיקרו-גל, בשקית סגורה עם מעט מים, בטטות יוצאות מצוין. כשהבטטות רכות אבל לא נמעכות מדי בקלות, מוציאם מהאידוי ומניחים באוויר לצינון. את הבוטנים, פשוט מטגנים בשמן חם עד לצבע זהוב ומסננים. השמן טוב לשימוש חוזר. אחרי שכל השמן טפטף בוזקים קצת מלח על הבוטנים. ניתן לקנות בוטנים מטוגנים, מה שמקל על העבודה ומוריד רק מעט באיכות המנה.ארוגולה ניתן לקנות שטופה ומוכנה. את הבצל קולפים ופורסים דק ככל האפשר, רצוי בעזרת "מנדולינה".מערבבים את חומרי הרוטב בקערה גדולה, מוסיפים את קוביות הבטטות ומערבבים בעדינות בידיים, מוסיפים את הארוגולה, הבצל והבוטנים ומערבבים שוב בעדינות. מגישים בקערה שקופה.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

חומרים
1 ק"ג בטטות
בצל סגול בינוני
צרור או שקית ארוגולה (רוקט)
100 גרם בוטנים

לרוטב
רבע כוס רוטב צ'ילי מתוק
רבע כוס רוטב סויה
כפית שמן שומשום סיני
2 כפות שמן קנולה או תירס

אופן הכנה
קולפים את הבטטות, חותכים לקוביות בגודל בינוני ומאדים עם שושנת אידוי או בסיר של קוסקוס. אידוי הוא הדרך הכי טובה להכין בטטה, אבל גם במיקרו-גל, בשקית סגורה עם מעט מים, בטטות יוצאות מצוין. כשהבטטות רכות אבל לא נמעכות מדי בקלות, מוציאם מהאידוי ומניחים באוויר לצינון.

את הבוטנים, פשוט מטגנים בשמן חם עד לצבע זהוב ומסננים. השמן טוב לשימוש חוזר. אחרי שכל השמן טפטף בוזקים קצת מלח על הבוטנים. ניתן לקנות בוטנים מטוגנים, מה שמקל על העבודה ומוריד רק מעט באיכות המנה.

ארוגולה ניתן לקנות שטופה ומוכנה. את הבצל קולפים ופורסים דק ככל האפשר, רצוי בעזרת "מנדולינה".

מערבבים את חומרי הרוטב בקערה גדולה, מוסיפים את קוביות הבטטות ומערבבים בעדינות בידיים, מוסיפים את הארוגולה, הבצל והבוטנים ומערבבים שוב בעדינות. מגישים בקערה שקופה.


Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר