סלט ברווז – Larb Ped

זהו שמה של טכניקת בישול תאילנדית – טוחנים כל סוג בשר/חלבון, לשים עם מעט מים תוך פירור לפירורים, ומרתיחים. המתכון ל- 4 מנותחומרים לרוטב:2 כפות רוטב דגים1 כף מיץ ליים או מחית תמרינדי2 כפיות צ'ילי תאילנדי יבש טחון2 כפות אורז קלוי 1/2 כוס שאלוט קלוף ופרוס דק1/4 כוס עלי כוסברה קצוצים1/4 כוס בצל ירוק קצוץלסלט:1/4 כוס מים400 גר' חזה ברווז טחון / קצוץ1/4 כוס עלי נענע (לקישוט)10 יח' פלפלים חריפים מיובשים מטוגנים (בשמן עמוק)אופן ההכנה:מרתיחים את המים בסיר בינוני. מוסיפים לסיר את הבשר הטחון ומערבבים. מבשלים תוך ערבוב משך שתי דקות, כך שהבשר נפרד לפירורים ומתבשל, אך עדיין שומר על צבע ורדרד. מסירים מן האש.מוסיפים לסיר את מיץ הליים או התמרינדי, רוטב הדגים והצ'ילי היבש. טועמים ומאזנים תיבול- הבשר צריך להיות חמוץ ומלוח באותה מידה. חריפות לפי טעם אישי.כשהסלט מאוזן מבחינת מליחות וחמיצות מוסיפים שאלוט, בצל ירוק, כוסברה ואורז קלוי, המוסיף ארומה קלויה ומסמיך מעט את הרוטב.מעבירים לצלחות עמוקות ומפזרים מעל שפע נענע ופלפלים חריפים מיובשים – מטוגנים.

זהו שמה של טכניקת בישול תאילנדית – טוחנים כל סוג בשר/חלבון, לשים עם מעט מים תוך פירור לפירורים, ומרתיחים. המתכון ל- 4 מנות

חומרים לרוטב:
2 כפות רוטב דגים
1 כף מיץ ליים או מחית תמרינדי
2 כפיות צ'ילי תאילנדי יבש טחון
2 כפות אורז קלוי
1/2 כוס שאלוט קלוף ופרוס דק
1/4 כוס עלי כוסברה קצוצים
1/4 כוס בצל ירוק קצוץ

לסלט:
1/4 כוס מים
400 גר' חזה ברווז טחון / קצוץ
1/4 כוס עלי נענע (לקישוט)
10 יח' פלפלים חריפים מיובשים מטוגנים (בשמן עמוק)

אופן ההכנה:
מרתיחים את המים בסיר בינוני.
מוסיפים לסיר את הבשר הטחון ומערבבים.
מבשלים תוך ערבוב משך שתי דקות, כך שהבשר נפרד לפירורים ומתבשל, אך עדיין שומר על צבע ורדרד.
מסירים מן האש.
מוסיפים לסיר את מיץ הליים או התמרינדי, רוטב הדגים והצ'ילי היבש.
טועמים ומאזנים תיבול- הבשר צריך להיות חמוץ ומלוח באותה מידה. חריפות לפי טעם אישי.
כשהסלט מאוזן מבחינת מליחות וחמיצות מוסיפים שאלוט, בצל ירוק, כוסברה ואורז קלוי, המוסיף ארומה קלויה ומסמיך מעט את הרוטב.
מעבירים לצלחות עמוקות ומפזרים מעל שפע נענע ופלפלים חריפים מיובשים – מטוגנים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר